Albērvillas olimpiskajās spēlēs 1992.gadā sieviešu 4x5 km slēpošanas stafetē uzvarēja NVS komanda, kurā otro posmu veica 39 gadus vecā (40 gadi viņai palika pēc 12 dienām) Raisa Smetaņina un līdz ar to izdarīja trīs ierakstus olimpisko spēļu vēsturē – viņa kļuva par vecāko čempioni ziemas olimpisko spēļu vēsturē, viņa kļuva par pirmo, kas ieguva medaļas piecās ziemas olimpiskajās spēlēs pēc kārtas un par pirmo un vienīgo sievieti, kas ieguva 10 olimpiskās medaļas.
Četras no šīm desmit medaļām ir zelta – 1976.gadā 10 km distancē, 1976. un 1992.gadā stafetē un 1980.gadā 5 km distancē.

Citās ziemas olimpiskajās spēlēs – 1968.gadā Grenoblā – žans Klods Kilī no Francijas ieguva trīs zelta medaļas kalnu slēpošanā un atkārtoja austrieša Tonija Zailera 1956.gadā sasniegto rekordu. Milzu slalomā Kilī pārsvars pār tuvāko sekotāju bija diezgan liels – 2,22 sekundes, bet slalomā un nobraucienā viņš uzvarēja tikai par mirkļa tiesu – attiecīgi 0,09 un 0,08 sekundes.

1968.gadā Springfīldā, kur savulaik izgudroja basketbolu Džons Neismits, tika atklāta Basketbola slavas zāle. Šajā zālē ir iekļauta arī slavenā Rīgas TTT basketboliste Uļjana Semjonova.

2005.gadā Buenosairesas hospitālī nomira bijušais futbolists un treneris Enrike Omars Sivori. Spēlētāja karjeru viņš sāka "River Plate", bet tad pārcēlās uz Itāliju, kur Turīnas "Juventus" sastāvā trīs reizes kļuva par čempionu. 1961.gadā Sivori tika atzīts par gada labāko futbolistu Eiropā. Sivori ieguva Itālijas pilsonību un aizvadīja 9 spēles Itālijas izlases rindās. 1974.gadā viņš bija Argentīnas izlases treneris pasaules čempionātā Vācijā (VFR).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!