Foto: AFP/Scanpix
18 gadus vecajam olimpiskajam čempionam peldēšanā, austrālietim Kailam Čalmersam drīzumā tiks veikta sirds operācija, kas sportistam liegs piedalīties šāgada pasaules čempionātā, ziņo aģentūra AFP.

2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempionam 100 metru distancē kraulā diagnosticēta supraventrikulārā tahikardija, kas paātrina sirds ritmu.

Čalmerss konsultējies ar savu ārstu un treneru štābu, lai izlemtu par labāko risinājumu savām veselības problēmām, un tika nolemts nekavējoties izdarīt operāciju, lai paildzinātu peldētāja profesionālo karjeru.

Šī Čalmersam nav pirmā operācija; iepriekšējā neesot devusi gaidītos uzlabojumus.

"Lai arī laiks operācijai nav ideāli piemērots, slimības simptomi ir sasnieguši to atzīmi, kad man ir jārīkojas, lai es varētu atgūt vislabāko sportisko formu līdz Sadraudzības valstu spēļu atlases sacensībām, un, cerams, arī pašām Sadraudzības spēlēm," teikts Čalmersa izplatītajā paziņojumā. "Nevaru vien sagaidīt, kad atkal varēšu atgriezties peldbaseinā, un novēlu saviem tautiešiem vislabākos panākumus pasaules čempionātā jūlijā Budapeštā."

Ikdienas dzīvē šī sirds slimība neapdraud cilvēku dzīvību, taču sportā ar to jārēķinās. "Mēs nolēmām, ka Kaila ilgtermiņa interesēs ir izdarīt šo operāciju pēc iespējas ātrāk," saka 18 gadus vecā peldētāja treneris Pīters Bišops.

Sirdsdarbības problēmu dēļ Čalmerss pagājušā gada nogalē atteicās no dalības Austrālijas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!