Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija maijā varētu tikt apstiprināta par 2019. gadā gaidāmo vēsturē otro Eiropas spēļu organizētāju, portālam "insidethegames" pavēstījis Eiropas Olimpiskās komitejas (EOC) prezidents Patriks Hikijs.

Pirmās Eiropas spēles pērn notika Baku, un pirms tam maijā EOC lēma, ka 2019. gadā gaidāmās otrās Eiropas spēles risināsies Nīderlandē, tomēr galu galā tā no iespējas atteicās.

Tagad tiek prognozēts, ka daļa sacensību tiks aizvadīta Sočos, kur 2014. gadā risinājās Ziemas olimpiskās spēles, bet daļa Kazaņā, kas 2013. gadā uzņēma Vasaras universiādi.

Krieviju par organizatori bija plānots nosaukt jau EOC Ģenerālajā asamblejā, kas novembrī risinājās Prāgā, tomēr pēc Krievijas vieglatlētikā uzvirmojušā dopinga skandāla lēmums tika apturēts. Tiek gan prognozēts, ka pasaules lielākā valsts rīkos pēc trim gadiem gaidāmās sacensības.

"Krievija joprojām ir organizators, kam dodam priekšroku," izteicies Hikijs. "Kā ziniet, notikumi attīstās ļoti strauji. Esam regulārā kontaktā ar kolēģiem Krievijas Olimpiskajā komitejā un gaidām brīdi, kad viss atrisināsies. Mums nav noteikts galīgais termiņš, bet es vēlētos, lai viss ir skaidrs maijā Spānijā gaidāmajā seminārā."

Kā zināms, pirmajās Eiropas spēlēs tieši Krievija uzvarēja medaļu ieskaitē - septiņpadsmit sacensību dienās šīs valsts sportisti ieguva 79 zelta godalgas, 40 sudrabus un 45 bronzas. Kopā šīs valsts sportisti tika pie 164 godalgām, par gandrīz 100 godalgām apsteidzot Vāciju, kurai bija otrs lielākais medaļu skaits.

Eiropas spēlēs piedalījās vairāk nekā seši tūkstoši kontinenta atlētu, kuri sacentās 20 sporta veidos. Latviju kopumā pārstāvēja 65 atlēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!