Foto: AFP/Scanpix
2020. gada Tokijas olimpisko un paralimpisko spēļu rīkotāji aprēķinājuši, ka veiksmīgai pasākuma norisei būs vajadzīgi 80 tūkstošu brīvprātīgo, kuru rekrutēšanu sāks šā gada rudenī.

"Tokyo 2020" orgkomiteja ir publicējusi rokasgrāmatu tiem, kas vēlas pieteikties brīvprātīgo darbam nākamajās vasaras olimpiskajās un paralimpiskajās spēlēs, bet pieteikumu iesniegšanu paredzēts aizvadīt no septembra līdz decembrim, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Brīvprātīgo kandidātiem jābūt dzimušiem pēc 2002. gada 1. aprīļa, Japānas pilsoņiem vai tiesīgiem dzīvot Japānā un jāpiedalās sagatavošanas kursos. Prasīta arī "aizrautība" un "atbildības sajūta izpildīt darbu". Lai arī voluntieriem jābūt pilngadīgiem, orgkomiteja plāno plaši iesaistīt arī skolēnus.

"Mums ir jābūt pārliecinātiem, ka viņi savu darbu uztver nopietni un darīs to ar prieku, jo mēs sagaidām, ka brīvprātīgie strādās vismaz 10 dienas," saka spēļu rīkošanas komitejas ģenerāldirektors Toširo Muto. "Brīvprātīgie ir absolūti nepieciešami, jo bez viņiem nevarēsim aizvadīt spēles. Voluntieri būs 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu seja."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!