Dzimšanas dienu šodien svin viens no savulaik izcilākajiem un skandalozākajiem bokseriem smagsvariem, 1966.gadā dzimušais Maiks Taisons.
Vienam no savulaik izcilākajiem un skandalozākajiem bokseriem smagsvariem Maiks Taisons šodien dzimšanas diena. Savu pirmo pasaules čempiona titulu viņš ieguva pirms 20 gadiem, pārspēdams Trevoru Berbiku (nokauts jau 2. raundā) un kļuva par jaunāko čempionu smagajā svarā profesionālā boksa vēsturē. Tas bija tituls WBC versijā, bet vēlāk Taisons ieguva titulus arī WBA un IBF versijās. Pavisam Taisons aizvadīja 58 cīņas un 50 no tām uzvarēja (44 ar nokautu).

1966.gadā miris pirmais F-1 pasaules čempions itālietis Nino Farina. Pirmajā F-1 pasaules čempionātā 1950. gadā viņš ar savu "Alfa Romeo" divreiz bija pirmais, bet vienreiz otrais un kopvērtējumā par 3 punktiem apsteidza vēlāko pieckārtējo pasaules čempionu argentīnieti Huanu Manuelu Fanhio. Pavisam savā karjerā Farina aizvadīja 35 F-1 sacensības, kurās guva 5 uzvaras.

2002.gadā Brazīlijas izlase piekto reizi kļuva par pasaules čempioni futbolā. Finālspēlē Jokohamā (Japāna) brazīlieši ar 2:0 pārspēja Vācijas izlasi. Tas bija pirmais pasaules čempionāta finālturnīrs, kas risinājās Āzijā. Par labāko vārtu guvēju ar 8 precīziem sitieniem kļuva Ronaldo.

1996.gadā pašreizējais Vācijas futbola izlases menedžeris Olivers Bīrhofs kļuva par pirmo "zelta vārtu" autoru futbola vēsturē – Eiropas čempionāta finālspēlē Vemblija stadionā Londonā pret Čehiju viņš guva uzvaras vārtus papildlaika 5. minūtē (pirms tam tieši Bīrhofs izlīdzināja rezultātu!) un vācieši uzvarēja ar 2:1, trešo reizi kļūdami par Eiropas čempioniem.

1971.gadā autoavārijā gāja bojā viens no visu laiku labākajiem bulgāru futbolistiem Georgijs Asparuhovs. Sofijas "Levski" uzbrucējs (trīs sezonas viņš spēlēja Plovdivas "Botev" komandā) 245 Bulgārijas čempionāta spēlēs guva vairāk nekā 150 vārtus, 1965./1966. gada Čempionu kausa izcīņā viņš guva četrus vārtus divās spēlēs pret Lisabonas "Benfica" (pa diviem kārtā spēlē, kas beidzās ar 2:2 un 3:2 "Benfica" labā) ar pašu Eisebio priekšgalā. Asparuhovu aicināja vairāki pazīstami Eiropas klubi, tajā skaitā arī "Benfica", taču Bulgārijas valdība uzlika veto viņa aizbraukšanai. Bulgārijas izlasē Asparuhovs aizvadīja 50 spēles un guva 19 vārtus, viņš bija pirmais bulgārs, kurš gugva vārtus Vemblijā un viņš guva pirmos vārtus Bulgārijas izlases labā pasaules čempionātu finālturnīros – 1962. gadā Čīlē. Asparuhova bēru dienā Sofijas ielās izgāja vairāk nekā 550 000 cilvēku.

1950.gadā notika viena no lielākajām sensācijām pasaules futbola čempionātu vēsturē – Anglijas izlase Brazīlijā ar 0:1 zaudēja ASV futbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!