1861.gadā dzima basketbola tēvs Džeimss Neismits.
Viņš piedzima skotu ieceļotāju ģimenē Ontario provinces pilsētā Almontā Kanādā, bet basketbolu izgudroja skolā Springfīldā (tieši tāpēc tur un nevis kaut kur citur atrodas Basketbola slavas zāle). Neismits trenēja vietējo amerikāņu futbola komandu, ziemā spēļu un treniņu nebija, tāpēc Neismits domāja, ar ko lai viņa audzēkņi nodarbojas šajā laikā. Un izdomāja basketbolu... Ideju viņš aizguva no kanādiešu bērnu spēles "Duck-on-a-Rock". 1891. gada 15. decembrī notika pirmā spēle. Bumbu meta persiku grozos un pēc katra trāpījuma nācās kāpt bumbai pakaļ. Neismits uzrakstīja arī pirmos basketbola spēles noteikumus.

Cīkstonim Igoram Samušonokam (dz.1972) šodien dzimšanas diena. 2000.gada olimpiskajās spēlēs Sidnejā viņš ieņēma 11. vietu brīvajā cīņā svara kategorijā līdz 85 kg. 1990. gadā Samušonoks kļuva par pasaules junioru čempionu, bet 1999. gadā viņš kļuva par Eiropas vicečempionu.

1993.gadā Evanders Holifīlds aizvadīja vienu no labākajām cīņām savā boksera karjerā – viņš pēc punktiem 12 raundu cīņā pārspēja Ridiku Bovu un kļuva par pasaules čempionu smagajā svarā WBA un IBF versijās. Pēc diviem gadiem abi bokseri tikās vēlreiz un Bovs revanšējās – nokauts 8.raundā.

1999.gadā Austrālijas regbija izlase otro reizi kļuva par pasaules čempioni. "Millenium" stadionā Kārdifā austrālieši izšķirīgajā spēlē ar 35:12 pieveica Franciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!