Nedēļas nogalē noslēdzot šīs vasaras veikborda sezonu norisināsies atklātā Ziemeļvalstu kausa izcīņā, portālu "Delfi" informēja Latvijas Ūdensslēpošanas Federācijas pārstāvji.
Sacensībās "Battery Nordic Cup", kas 1.septembrī norisināsies Ādažos, Vējupē, cīnīsies labākie Latvijas, Igaunijas un Somijas braucēji – Latvijas meistari Stass Korotkovs, Renārs Bīrmanis, Igaunijas meistars Vidriks Korps, Latvijas čempione Inese Krūze, un progresīvākie juniori – daudzkārtējais Baltijas junioru grupas čempions igaunis Daniels Matsukevičs un Latvijas braucēji - Jānis Krūmiņš, Mārtiņš Vaselis, Kristīne Bezbaile un Lauma Ildena.

Sestdien, 1.septembrī pirmais starts paredzēts plkst.10. Sacensības notiks sešās grupās – meiteņu līdz 13.gadiem, zēnu līdz 13 gadiem, junioru sieviešu no 14-18 gadiem, junioru vīriešu no 14-18 gadiem un sieviešu un vīriešu grupās bez vecuma ierobežojuma. Pirmajā posmā, kas ilgs līdz plkst.15 dalībnieki cīnīsies par iespēju iekļūt finālā. Tikai 4 labākie katras grupas braucēji no plkst.15 līdz 17 iegūs iespēju cīnīties par Ziemeļu kausu veikbordā. Sacensību uzvarētāju apbalvošana paredzēta plkst.17.30.

"Tas beidzot ir noticis. Kopš ienākšanas Latvijā deviņdesmitajos gados, veikbords ir sasniedzis savā kvalitātē līdz šim visaugstāko punktu, norādfa viens no sacensību organizatoriem Madis Šēnbergs.

Viņš stāsta, ka sākot ar šo gadu ir realizēta iecere rīkot starptautiska mēroga sacensības, kurās būtu iespēja savu prasmi salīdzināt visiem Ziemeļeiropas labākajiem sportistiem.

Tie, kam nebūs iespēja sestdien sacensības vērot klātienē, finālbraucienus pilnībā varēs noskatīties 2.septembrī LTV7 kanālā.

"Battery Nordic Cup" rīko biedrība "Coming Soon" sadarbībā ar Latvijas Ūdensslēpošanas Federāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!