Foto: AP/Scanpix
Latvijas sportiste Elza Gulbe trešdien nespēja sasniegt Francijā notiekošā pasaules čempionāta akadēmiskajā airēšanā pusfinālu, līdz kuram viņai pietrūka vien 0,7 sekunžu. Tikmēr pusfinālā iekļuva arī Īriju pārstāvošā latviete Sanita Pušpure.

Ceturtdaļfinālā Gulbe savā braucienā bija ceturtā, no trešās vietas ieguvējas atpaliekot vien par 0,7 sekundēm. Tieši pirmās trīs vietas izcīnījušās airētājas sasniedza galveno pusfinālu, kamēr pārējās sportistes sacentīsies par vietām C vai D finālos un 13.vietu turnīrā.

Kā zināms, svētdien savā priekšbraucienā Latvijas sportiste bija ceturtā, kas viņai liedza uzreiz sasniegt ceturtdaļfinālu, kam automātiski kvalificējās pirmo trīs vietu ieguvējas. Līdz trešajai vietai Gulbei pietrūka nedaudz vairāk par trim sekundēm.

Savukārt gandarījuma kārtā Gulbei savā braucienā bija jāiekļūst starp divām labākajām, un to viņa arī paveica, finišu sasniedzot pirmajā pozīcijā un tuvāko sekotāju apsteidzot par vairāk nekā trim sekundēm.

Tikmēr Pušpure savā ceturtdaļfināla braucienā bija otrā, spējot sasniegt lielo pusfinālu, kas gaidāms piektdien. Pašlaik 33 gadus vecā Pušpure jau piedalījās 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs, bet īpaši sekmīgs viņai bija pagājušais gads, kad tika izcīnīta trešā vieta Eiropas čempionātā un ceturtā vieta pasaules meistarsacīkstēs. Šī gada Eiropas čempionātā Pušpure samierinājās ar piekto vietu.

Ceturtdien ceturtdaļfinālā sacentīsies Latvijas pārairu divnieks Gints Zunde un Dairis Adamaitis.

Pasaules čempionāts Francijā ilgs līdz svētdienai. Tajā tiek sadalītas arī pirmās ceļazīmes uz nākamā gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm - sieviešu vieninieku sacensībās tajās iekļūs labākās deviņas sportistes (visas A fināla dalībnieces un labākās trīs B fināla sportistes), kamēr pārairu divniekiem - spēcīgākie 11. Sportistiem, kuriem neveiksies pasaules čempionātā, pie olimpiskajām ceļazīmēm būs iespējams tikt nākamā gada maijā paredzētajās kvalifikācijas sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!