Foto: AFP/Scanpix

Jaunzēlandes regbija izlase sestdien Ņūplimutā ar 24:9 (8:6) pārspēja Franciju, tādējādi uzvarot visās trijās savstarpējās spēlēs.

Pēc sausās sakāves Kraistčērčā viesi bija noskaņoti izrādīt sīvāku pretestību, un 8. minūtē Florians Frics ar dropsitienu izvirzīja frančus vadībā (0:3), uz ko pasaules čempionu desmitais numurs Daniels Kārters, kuru daudzi uzskata par visu laiku labāko desmito numuru, ar soda sitienu izlīdzināja rezultātu. 36. minūtē Bens Smits ar piezemējumu izvirzīja vadībā mājiniekus (8:3), taču Žans-Marks Dusēns ar diviem soda sitieniem atkal ļāva priecāties viesiem (8:9).

Otrā puslaika vidū Kārters ar diviem soda sitieniem ļāva "All Blacks" līdzjutējiem justies nedaudz mierīgāk (14:9), bet Joanna Maestri nopelnītā dzeltenā kartīte 72. minūtē ļāva Jaunzēlandei gūt izšķirošo pārsvaru – Kārters ar kārtējo soda sitienu un uz nomaiņu uznākušais Bodens Barets ar piezemējumu panāca jau iespaidīgo 24:9.

Citās spēlēs Fidži sakāva ASV (35:10) un Japāna pieveica Kanādu (16:13).

Šovakar Dienvidāfrika tiksies ar Samoa, un Skotija ar Itāliju, bet pirms tam notiks "sezonas naglas" pirmā daļa – "Britu un īru lauvu" pirmā spēle pret Austrāliju Brisbenā. Otrā spēle notiks 29. jūnijā Melburnā, bet trešā - 6. jūlijā Sidnejā.

Jūnijā dienvidu puslodes regbija lielvalstis – Jaunzēlande, Austrālija, Dienvidāfrika un Argentīna - tradicionāli uzņem Eiropas labākās izlases, taču šoreiz labākie Lielbritānijas un Īrijas spēlētāji apvienojušies pasaulē ļoti populārajās "Britu un īru lauvās", kas kopš 1888. gada aizvada turnejas dienvidu puslodē. Mūsdienās "lauvu" turnejas notiek ik pēc četriem gadiem Austrālijā, Jaunzēlandē vai Dienvidāfrikā, trīs reizes tiekoties ar mājinieku nacionālo izlasi, kā arī mērojoties spēkiem ar provinciālajām vienībām. Iepriekšējais "lauvu" turneju cikls bija 2009. gadā Dienvidāfrikā (1:2), 2005. gadā Jaunzēlandē (0:3) un 2001. gadā Austrālijā (1:2). Pēdējo reizi "lauvas" triumfēja 1997. gadā Dienvidāfrikā (2:1).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!