Trīs ASV tenisistes pirmdien guva uzvaras pār krievietēm Vimbldonas turnīra astotdaļfinālos un iekļuva gada trešā "Grand Slam" turnīra sieviešu vienspēļu nākamajā kārtā.
Turnīra favorīte un pašreizējā čempione Serena Viljamsa ar 6-2, 6-2 uzvarēja Jeļenu Dementjevu, bet viņas vecākā māsa Venusa Viljamsa ar 6-1, 6-3 bija pārāka pār Veru Zvonarjovu, revanšējoties par agrāk jūnijā piedzīvoto zaudējumu Francijas atklātā čempionāta 4. kārtā.

Labāk neklājās arī Anastasijai Miskinai, kura ar 2-6, 3-6 atzina ar astoto numuru izliktās Dženiferas Kapriati pārākumu.

Jau ceturto gadu pēc kārtas Serena Viljamsa Vimbldonā iekļūst vismaz ceturtdaļfinālā. Dementjeva pirmajā setā atguvās tikai brīdī, kad pretiniece jau bija vadībā ar 4-0, un Serena Viljamsa novērsa krievietes mēģinājumus saasināt cīņu arī otrajā setā.

Pēc līdzīga scenārija pārliecinošu uzvaru guva arī Venusa Viljamsa, cīņā pret Zvonarjovu pirmajā setā 16 minūtēs panākot 5-0. Lai gan otrā seta sākumā cīņa bija līdzīga, Venusai Viljamsai uzvaras gūšanai pietika ar 59 minūtēm.

Ceturtdaļfinālā ASV pārstāvēs arī ar 5. numuru izliktā Lindseja Devenporte, kam ar 6-4, 6-1 izdevās uzvarēt japānieti Šinobu Asagoi. Japāņu cerības uz iespēju pacīnīties par vietu pusfinālā nepiepildīja arī Ai Sugijama, ar 3-6, 2-6, piekāpjoties Beļģijas spēlētājai Kimai Klijstersai.

Ceturtdaļfinālā iekļuva arī Klijstersas tautiete Žustina Enina-Ardēna, kura divos setos ar 6:3, 6:3 uzvarēja francūzieti Marī Pīrsu. Iepriekšējā "Grand Slam" turnīra Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Enina-Ardēna ceturtdaļfinālā spēlēs ar Marijas Šarapovas un Svetlanas Kuzņecovas pāra uzvarētāju.

Astotdaļfinālā bija iekļuvušas piecas krievietes, taču pirmajās trijās cīņās pirmdien pārākas bija viņu pretinieces.

Venusas Viljamsas pretiniece ceturtdaļfinālā būs 1999. gada Vimbldonas čempione Devenporte, bet Serena Viljamsa spēlēs ar Kapriati.

Nepilnu pusotru stundu pēc pirmdienas spēļu sākuma cīņas pārtrauca spēcīgā lietus dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!