Pēc Anglijas futbola izlases zaudējuma 1:2 Krievijai "Euro 2008" kvalifikācijas turnīra E grupas spēlē, angļu futbola sabiedrība uzsākusi plašas debates par Stīva Maklarena demisiju, un jaunā galvenā trenera kandidatūru apspriešanu.
Lai arī Anglijas Futbola Asociācijas (FA) prezidents Braians Barviks nostājies Maklarena aizstāvju pusē, tomēr lielākā daļa FA pārstāvju uzstāj uz galvenā trenera nomaiņu.

Par galveno Maklarena pēcteci tiek uzskatīts bez darba palikušais bijušais Londonas "Chelsea" galvenais treneris Žoze Mourinju, taču portugālim tuvu stāvoši informācijas avoti apgalvo, ka pats treneris neizskatot iespēju vadīt Anglijas izlasi. Mourinju vēloties vadīt tikai un vienīgi klubu.

Kā vēl viens pretendents uz Anglijas izlase galvenā trenera amatu tiek minēts vācu futbola speciālists Jirgens Klinsmans, kurš vairakkārt ir apgalvojis, ka vēlas pēc iespējas ātrāk atgriezties pie trenera darba. Tiesa, konservatīvajiem angļiem varētu nepatikt Klinsmana novatoriskais trenera gars, un tas, ka vācietis pārsvarā mitinās ASV.

Tajā pat laikā Premjerlīgas kluba "Aston Villa" īpašnieks, amerikānis Rendijs Lerners, ir izteicis gatavību atbrīvot no amata komandas galveno treneri Martinu O'Nīlu, ja tam tiks piedāvāts kļūt par Anglijas izlases treneri.

"Trenēt valsts izlasi – tas ir liels gods, tāpēc nestāšos Martina ceļā, ja viņš saņems piedāvājumu vadīt Anglijas izlasi," atklāja Lerners.

Tajā pat laikā neviens no itāliešu treneriem-bezdarbniekiem – Fabio Kapello un Marčelo Lipi, netiek minēti kā potenciālie Aglijas izlases vadītāji.

Atgādinām, ka Anglijas izlase trešdien, 17.oktobrī, svarīgā spēlē par vietu "Euro 2008" finālturnīrā ar 1:2 piekāpās Krievijas valstsvienībai, tādējādi praktiski zaudējot cerības kvalificēties Eiropas čempionātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!