Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) atzinusi, ka vairākos gadījumos var pietrūkt pierādījumu, lai piespriestu diskvalifikācijas Maklārena ziņojumā minētajiem sportistiem, vēsta portāls "insidethegames.biz

"Diemžēl liela daļa dopinga analīžu atradās Maskavas laboratorijā, kas nozīmē, ka tās vairs nav pieejamas atkārtotai pārbaudei," teikts WADA izplatītajā paziņojumā. "Turklāt Krievijas pārstāvji nav atbildējuši profesora Maklārena pieprasījumiem sniegt papildus pierādījumus. Tas nozīmē, ka vienkārši nav pietiekami daudz pierādījumu, lai piemērotu sankcijas vairākiem individuālajiem sportistiem, kas minēti Maklārena ziņojumā."

Kā zināms, pagājušā gada nogalē Kanādas jurists Ričards Maklārens nāca klajā ar savu otro ziņojumu par sistēmiskiem dopinga pārkāpumiem Krievijā, un pēc publiskā ziņojuma attiecīgo sporta veidu starptautiskajām federācijām iesniedza sarakstu ar aizdomās turētajiem Krievijas sportistiem.

Pēc ziņojuma saņemšanas par krievu sportistu pagaidu diskvalifikāciju lēma slēpošanas, skeletona un biatlona federācijas, no kurām tikai pirmā piespriedusi reālu sodu, IBU un IBSF sākotnējās diskvalifikācijas atcēla, pamatojoties ar nepietiekamiem pierādījumiem.

Šobrīd disciplinārlietas ir ierosninātas pret 28 Krievijas sportistiem, kuri tiek turēti aizdomās par dopinga mahinācijām 2014. gada Soču ziemas olimpisko spēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!