Foto: F64
Pārliecinošu uzvaru jaunizveidotā "EuroFloorball" turnīra pusfināla spēlē sestdien izcīnīja pagājušās sezonas Latvijas florbola čempionvienība vīriešiem RTU/"Inspecta", kas ar rezultātu 10:3 (2:2, 5:1, 3:0) pieveica Dānijas komandu "Rodovre", kas pirms sacensībām tika nosaukta par vienu no turnīra galvenajām favorītēm.

Šajā mačā RTU/"Inspecta" labā četrus vārtus guva Kristians Lisovskis, divas reizes precīzs bija Atis Blinds, kurš izpildīja arī četras rezultatīvas piespēles, bet pa vienam precīzam metienam izpildīja Niks Ķuzulis, Edžus Ceriņš, Ainārs Juškēvičs un Toms Dāle.

Par mača labāko spēlētāju RTU/"Inspecta" komandā atzina Lisovski.

Otrajā pusfinālā Krievijas klubs Severodvinskas "Nauka" spēkosies ar Igaunijas vienību Tallinas "Augur".

Kā ziņots, apakšgrupu sacensībās RTU/"Inspecta" ceturtdien ar rezultātu 12:3 pieveica Polijas komandu Novi Targas "Madex Gorale", bet dienu vēlāk ar 4:2 pieveica "Nauka" florbolistus.

Jau vēstīts, ka sieviešu turnīra finālā sestdien iekļuva pagājušās sezonas Latvijas čempionvienība RSU/"Runway", kas pusfinālā ar 11:5 pieveica Krievijas komandu Ņižņijnovgorodas FBC-30.

Finālā svētdien RSU/"Runway" spēkosies ar Norvēģijas vienību Oslo "Holmlia", kas otrajā pusfinālā ar 5:2 pieveica Polijas komandu Gdaņskas "Energa Olimpia Osowa".

Kā ziņots, apakšgrupu turnīrā RSU/"Runway" sākotnēji ar 11:1 pārliecinoši pieveica Slovākijas komandu Žilinas "Žirafa", bet pēc tam ar 11:0 sagrāva arī "Energa Olimpia Osowa" vienību.

Apakšgrupu divas spēcīgākās komandas vīriešu un sieviešu turnīrā iekļuva pusfinālos, bet vājākie klubi aizvadīja spēles par piektajām vietām.

Sacensību uzvarētājas garantēs sev vietu nākamās sezonas Eiropas Čempionu kausā.

Jau vēstīts, ka līdz pagājušajam gadam risinājās Eiropas Čempionvienību kauss, kas pēdējo reizi notika Valmierā un Kocēnos. Šogad izveidoti Eiropas Čempionu kauss un "EuroFloorball" turnīrs.

Eiropas Čempionu kausā vīriešu un sieviešu konkurencē spēlē četru lielo florbola nāciju - Somijas, Zviedrijas, Čehijas un Šveices - čempionvienības, kā arī vēl pa vienai komandai no organizatoru valsts, kas šogad ir Čehija. Savukārt sestā komanda vīriešu un sieviešu konkurencē tika noteiktas pagājušā gada Čempionvienību kausā - sacensībām kvalificējās vienības, kas palika pirmās aiz florbola "lielā četrinieka" valstu komandām. Šī iemesla dēļ sieviešu turnīrā šogad startēja Latvijas pagājušās sezonas otrā spēcīgākā sieviešu komanda "Rubene", bet RTU/"Inspecta" florbolistiem pērn tikai pavisam nedaudz pietrūka, lai kvalificētos Čempionu kausam.

Tikmēr "EuroFloorball" turnīrā sacenšas Eiropas florbola "mazo" valstu spēcīgākās komandas. Sākotnēji augustā tika aizvadītas kvalifikācijas sacensības, spēcīgākajām kvalificējoties finālturnīram, kurā piedalās tikai pa sešām vienībām vīriešu un sieviešu konkurencē.

LETA jau vēstīja, ka "Rubenes" florbolistes Eiropas Čempionu kausa izcīņas turnīrā zaudēja abās savas grupas spēlēs, neiekļūstot pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!