Foto: LFS
Arī pagājušās sezonas Latvijas čempionvienība florbolā vīriešiem RTU/"Inspecta" svētdien triumfēja jaunizveidotajā "EuroFloorball" turnīrā.

Kā ziņots, iepriekš svētdien to pašu paveica arī Latvijas sieviešu čempionvienība RSU/"Runway". Līdz ar to abas komandas kvalificējās nākamā gada Eiropas Čempionu kausa sacensībām.

Finālmačā RTU/"Inspecta" ar 4:3 (1:2, 2:0, 1:1) pieveica Igaunijas vienību Tallinas "Augur".

Šā mača sākumā RTU/"Inspecta" divreiz nokļuva zaudētājos, tomēr spēles otro pusi aizvadīja daudz pārliecinošāk, izcīnot panākumu.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Ainārs Juškēvics, bet pa reizei precīzi bija Kristiāns Lisovskis un Edžus Bunka.

Ar pieciem vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm četrās spēlēs par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Atis Blinds, bet Juškēvics un Lisovskis guva pa deviņiem vārtiem, kļūstot par labākajiem vārtu guvējiem.

Pirms tam sestdien notikušajās pusfināla cīņās RTU/"Inspecta" ar 10:3 pieveica Dānijas komandu "Rodovre", kas pirms sacensībām tika nosaukta par vienu no turnīra galvenajām favorītēm, bet "Augur" ar 8:4 apspēlēja Krievijas klubu Severodvinskas "Nauka".

Jau vēstīts, ka apakšgrupu sacensībās RTU/"Inspecta" ceturtdien ar rezultātu 12:3 pieveica Polijas komandu Novi Targas "Madex Gorale", bet dienu vēlāk ar 4:2 pieveica "Nauka" florbolistus.

Kā ziņots, sieviešu turnīrā izšķirošajā spēlē RSU/"Runway" samērā pārliecinoši ar 5:1 (2:1, 3:0, 0:0) pārspēja Norvēģijas vienību Oslo "Holmlia".

Kaut pirmās vadībā izvirzījās norvēģietes, mača turpinājumā vārtus guva tikai Latvijas kluba spēlētājas.

Uzvarētājām divus vārtus guva Tatjana Varša, bet pa reizei precīzas bija Aija Kuncīte, Gunita Kārkliņa un Signe Ercena.

Varša ar astoņiem precīziem metieniem kļuva par labāko vārtu guvēju turnīrā, bet rezultatīvākā turnīra spēlētāja ar sešiem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm četrās spēlēs bija Luīze Biļinska.

Kā ziņots, pusfināla mačos sestdien RSU/"Runway" ar rezultātu 11:5 pārliecinoši pieveica Krievijas komandu Ņižņijnovgorodas FBC-30, bet "Holmlia" florbolistes ar 5:2 pieveica Polijas vienību Gdaņskas "Energa Olimpia Osowa".

Pirms tam apakšgrupu turnīrā RSU/"Runway" sākotnēji ar 11:1 pārliecinoši pieveica Slovākijas komandu Žilinas "Žirafa", bet pēc tam ar 11:0 sagrāva arī "Energa Olimpia Osowa".

Apakšgrupu divas spēcīgākās komandas vīriešu un sieviešu turnīrā iekļuva pusfinālos, bet vājākie klubi aizvadīja spēles par piektajām vietām.

Abu sacensību uzvarētāji garantēja sev vietu nākamās sezonas Eiropas Čempionu kausā.

Jau vēstīts, ka līdz pagājušajam gadam risinājās Eiropas Čempionvienību kauss, kas pēdējo reizi notika Valmierā un Kocēnos. Šogad izveidoti Eiropas Čempionu kauss un "EuroFloorball" turnīrs.

Eiropas Čempionu kausā vīriešu un sieviešu konkurencē spēlē četru lielo florbola nāciju - Somijas, Zviedrijas, Čehijas un Šveices - čempionvienības, kā arī vēl pa vienai komandai no organizatoru valsts, kas šogad ir Čehija. Savukārt sestā komanda vīriešu un sieviešu konkurencē tika noteiktas pagājušā gada Čempionvienību kausā - sacensībām kvalificējās vienības, kas palika pirmās aiz florbola "lielā četrinieka" valstu komandām. Šī iemesla dēļ sieviešu turnīrā šogad startēja Latvijas pagājušās sezonas otrā spēcīgākā sieviešu komanda "Rubene", bet RTU/"Inspecta" florbolistiem pērn tikai pavisam nedaudz pietrūka, lai kvalificētos Čempionu kausam.

Tikmēr "EuroFloorball" turnīrā sacenšas Eiropas florbola "mazo" valstu spēcīgākās komandas. Sākotnēji augustā tika aizvadītas kvalifikācijas sacensības, spēcīgākajām kvalificējoties finālturnīram, kurā piedalās tikai pa sešām vienībām vīriešu un sieviešu konkurencē.

LETA jau vēstīja, ka "Rubenes" florbolistes Eiropas Čempionu kausa izcīņas turnīrā zaudēja abās savas grupas spēlēs, neiekļūstot pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!