Foto: LETA

Arvien vairāk cilvēku izvēlas kļūt par treneriem, nevis sporta skolotājiem, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas mājaslapā pieejamā statistika.

Pēdējo četru gadu laikā treneru skaits Latvijā gan sieviešu, gan vīriešu vidū pieaudzis par 17%. Tomēr sporta skolotāju skaits abu dzimumu vidū krities par 15%. Kopējais sporta speciālistu skaits kopš 2011. gada audzis par diviem procentiem, pērn sasniedzot 4449 cilvēkus.

Izteikti biežāk strādāt par treneri izvēlas vīrieši. 2014. gadā par treneriem strādāja 1173 vīrieši, tomēr sieviešu vidū treneres bijušas tikai 660. Teju apgriezta proporcija pastāv izglītības sektorā, kur sieviešu-sporta skolotāju pērn bija 1095, savukārt vīriešu - 681.

Salīdzinot ar 2011. gadu, straujākais kritums piedzīvots par sporta skolotāju strādājošu vīriešu vidū - to skaits trīs gadu laikā samazinājies gandrīz par ceturtdaļu. Sieviešu skaits šajā profesijā arī samazinājies, tomēr kritums ir trīs reizes mazāks. Kā sieviešu, tā arī vīriešu vidū treneru skaits pieaudzis attiecīgi par 19% un 15%.

Kopumā sportā nodarbināto darbinieku vidū lielāks kāpums piedzīvots sievietēm - vīriešu skaits sporta speciālistu vidū palielinājies par 2%, savukārt sieviešu - par 5%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!