Pasaules florbola čempionāts Rīgā ir ļoti labi noorganizēts un spēlētāji var baudīt šī sporta veida svētkus, kas notiek ik pēc diviem gadiem, portālam "Delfi" pastāstīja spēlētāji no ASV, Igaunijas, Kanādas un Norvēģijas izlasēm.

Jau vēstīts, ka pasaules čempionāts Rīgā norisināsies līdz 11. decembrim, un to cildināja arī Starptautiskās Florbola federācijas (IFF) ģenerālsekretārs Džons Liljelunds. Līdz šim publiski kritika saņemta tikai no Zviedrijas, kur sieviešu valstsvienības vārtsardze Ērika Jūhansone pauda sašutumu par karsējmeiteņu īsajiem svārciņiem. Tomēr pasaules čempionāta svarīgākā sastāvdaļa – spēlētāji kopumā ir priecīgi par visu, kas notiek Rīgā.

"Par pasaules čempionātu šeit esmu ļoti sajūsmināts, jo nekad neesmu bijis Rīgā. Tas ir lieliski, ka pasaules čempionāta rīkotāju pulkam pievienojusies vēl viena valsts," sacīja ASV izlases spēlētājs Stefans Zimmermans. "Personīgi man šķiet, ka šis pasaules čempionāts ne ar ko daudz neatšķiras no iepriekšējā, kas risinājās Gēteborgā."

"Šeit strādā lieliski cilvēki, līdzjutēji rada patīkamu atmosfēru, spēles notiek labās arēnās un organizācija kopumā ir lieliska," turpināja ASV florbolists.

Igaunijas izlases spēlētājs Adams Viderkrancs arī uzteica rīkotāju padarīto darbu: "Man ļoti patīk pasaules čempionāts Rīgā, jo viss šeit ir lieliski noorganizēts. Viss ir ļoti labi sakārtots, sākot ar dažādiem sīkumiem līdz svarīgām lietām. Arī ēdieni ir gardi. Man tiešām patīk."

Igaunijas spēlētājs bija priecīgs arī par to, ka viņu līdzjutēji varēja atbraukt uz Rīgu. Viņš īpaši izcēla saņemto atbalstu grupu turnīra spēlēs, kas notika nedēļas nogalē, bet pēc tam fani devās mājās.

Kanādas florbola izlasē daudziem spēlētājiem šis ir pirmais starptautiskais turnīrs, tāpēc Rīgu viņi atcerēsies ilgu laiku.

"Šeit ir brīnišķīgi. Šis turnīrs man paliks spilgtā atmiņā, jo pirmo reizi spēlēju pasaules čempionātā. Mums vairākiem spēlētājiem komandā šis ir pirmais pasaules čempionāts, tāpēc cenšamies izbaudīt katru brīdi šeit," pauda Brendons Bārbers no Kanādas izlases.

Viņš arī uzslavēja florbola popularitāti Latvijā, jo Kanādā šis sporta veids vēl ir pašos pirmsākumos. Pats Bārbers ikdienā strādā uzņēmumā, kas nodarbojas ar sporta veida attīstīšanu, tāpēc viņš cer, ka pēc pāris gadiem Kanāda jau spēs konkurēt arī ar Latvijas izlasi.

Savukārt Norvēģijas izlases spēlētājs Ole Martins Skau Jansons paslavēja arī Rīgas arhitektūru: "Rīgā tiešām ir lieliska atmosfēra, īpaši tad, kad spēlē Latvijas izlase. "Arēna Rīga" ir lieliska vieta spēlēm, un spēlētājiem ir nodrošināts viss nepieciešamais. Ar komandas biedriem arī izstaigājām Rīgu, bijām vecpilsētā, kur ir ļoti skaista arhitektūra."

Pēc Latvijas izlases spēlēm gandrīz visi pretinieku komandu galvenie treneri uzteica aktīvos latviešu līdzjutējus, kuri nenogurstoši atbalstīja savu komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!