Par narkotiku glabāšanu ASV aizturētais latviešu hokejists Kaspars Astašenko nav vērsies Latvijas vēstniecībā pēc juridiskas palīdzības, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas vēstniecība ASV.
Vēstniecības pārstāvju rīcībā nebija sīkāku ziņu par hokejista aizturēšanas apstākļiem un notikumu attīstību pēc aizturēšanas. Arī Ārlietu ministrijas rīcībā nav tuvākas informācijas par hokejista gaitām.

Savukārt Lovelas pilsētas hokeja kluba "Lock Monsters" pārstāvis aģentūrai LETA nekomentēja notikušo, bet sacīja, ka informācija iegūstama tikai policijā.

Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta pārvalde savas kompetences ietvaros ir gatava palīdzēt ASV par narkotiku glabāšanu aizturētajam Latvijas hokejistam Astašenko, sacīja Sporta pārvaldes vadītājs Einars Fogelis.

Fogelis gan atzina, ka līdz šim par notikušo visu informāciju viņš saņēmis ar preses un Latvijas Hokeja federācijas (LHF) starpniecību. Pats sportists palīdzību Sporta pārvaldē nav lūdzis.

Sporta pārvaldes vadītājs piebilda, ka pēc pasaulē pieņemtās prakses Astašenko ir tiesības lūgt palīdzību Latvijas vēstniecībā.

LHF izpilddirektors Māris Baldonieks pavēstīja, ka, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, "Astašenko sēž [cietumā], un viņam ir advokāts, kas cīnās par atbrīvošanu". Baldonieks piebilda, ka nekas vairāk nav zināms un LHF vēl neko nav darījusi šajā jautājumā. "Tāda situācija pie mums nav bijusi. Bija ar riteņbraucēju [Juri Silovu], kuru aizturēja Lietuvā, bet LHF nav," saka Baldonieks.

Jau ziņots, ka Amerikas Hokeja līgas klubu Lovelas "Lock Monsters" pārstāvošais Latvijas hokejists Kaspars Astašenko 1.aprīlī arestēts pēc tam, kad Lovrensas pilsētas policisti atraduši viņa kabatās divas paciņas ar heroīnu.

Astašenko vairākus turnīrus, tostarp Olimpiskās spēles Soltleiksitijā, aizvadījis Latvijas valstsvienības sastāvā un ir arī viens no kandidātiem startam šā gada pasaules čempionātā.

LHF pārstāvji līdz sestdienas pēcpusdienai nebija saņēmuši nekādu informāciju par "incidentu" ar Astašenko. LHF prezidents Kirovs Lipmans norādīja, ka 9.aprīlī hokejists plānoja ierasties Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!