Foto: EPA/Scanpix/LETA
Golfa laukumā Aiovas štatā atrasta nogalināta viena no labākajām Eiropas golferēm, spāniete Salija Barkina Arozamena, ziņo BBC.

22 gadus vecā sportiste šā gada jūlijā triumfēja Eiropas amatieru čempionātā, bet pirms tam uzvarēja "Big 12 Championship", kas ir lielākais ASV augstskolu golfa turnīrs. ASV viņa mācījās Aiovas štata universitātē.

Pirmdien no rīta Eimsas pilsētas golfa laukumā spēlētāji atrada pamestu golfa somu, un netālu no tās atradās jaunās sievietes līķis. Policija konstatējusi, ka Barkina mirusi pēc uzbrukuma. Saistībā ar šo slepkavību aizdomās tiek turēts 22 gadus vecais Kolins Daniels Ričardss, kura atrašanās vieta nav zināma.

Studējot ASV, Salija Barkina tika izvēlēta par Aiovas štata gada labāko sportisti. Uzvara Eiropas amatieru čempionātā viņa nodrošināja ielūgumu uz profesionālo "British Open" sieviešu tenisa turnīru nākamgad, tāpat viņa bija kvalificējusies 2018. gada sieviešu "US Open".

Barkina tika iekļauta arī Spānijas amatieru golfa izlasē, kurā izcīnīja Eiropas komandu čempionāta bronzu un sudrabu attiecīgi 2015. un 2016. gadā.

"Viņa bija sportiste, kas atradās ceļā uz pašu virsotni, par to nevar būt šaubu," Spānijas Golfa federācijas prezidentu Načo Hervasu citē laikraksts "El Pais".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!