Latvijas Nacionālās sporta padome (LNSP) trešdienas sēdē atbalstīja priekšlikumu par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā 2010. gadā, atvēlot tam 250 000 latu.

Lēmums pieņemts, izvērtējot sporta federāciju pieteikumus, balstoties uz Izglītības ministrijas (IZM) kopā ar Latvijas Olimpisko komiteju un Latvijas Sporta federāciju padomi sagatavotajiem priekšlikumiem un ievērojot diferencētu pieeju naudas balvu apmēra noteikšanai no Ministru kabineta 2005.gada 25.oktobra noteikumos Nr.787 „Noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru” noteiktās maksimālās naudas balvas apmēra. Piemēram, pasaules čempioniem pieaugušajiem olimpiskajos sporta veidos un disciplīnās 100% apmērā, par sasniegumiem Pasaules un Eiropas kausa kopvērtējumā pieaugušajiem olimpiskajos sporta veidos un disciplīnās 70% apmērā.

LNSP atbalstīja arī, ka jautājums par naudas balvām pēc iespējas ātrāk virzāms apstiprināšanai Ministru kabineta sēdē, lai sportisti un treneri savlaicīgi saņemtu naudas balvas.

Jau 2010. gada sākumā LNSP atbalstīja un valdība piešķīra 455 275 latus par izciliem sasniegumiem XXI Vankūveras ziemas Olimpiskajās spēlēs.

Uzklausot LNSP locekļa, IZM valsts sekretāra Mareka Gruškevica ziņojumu, LNSP nolēma sniegt rakstveida atzinumu par pasaules čempionāta jauniešiem JT250 laivu klasē (2011. gada 8.-10. jūlijā), pasaules čempionāta sambo cīņā jauniešiem un junioriem (2011.gada 13.-17.novembrī), pasaules čempionāta kērlingā sievietēm (2013.gada martā), pasaules čempionāta jauniešiem standarta deju programmā (2011.gada 16.-18.decembrī), Eiropas čempionāta vējdēļu burāšanā „Formula Windsurfing” klasē un pasaules čempionāts mikroklases jahtām (2011.gadā) rīkošanu Latvijā.

Ja saskaņojumi būs pozitīvi, IZM vērtēs rast iespējas 2011.gada valsts budžetā paredzēt līdzfinansējumu šiem pasākumiem. Savukārt iepriekš LNSP saskaņojusi četru starptautisko sporta sacensību sarīkošanu Latvijā 2011.gadā – 1. pasaules čempionātu gaisa balonu sportā sievietēm, Eiropas veterānu čempionātu dambretē, pasaules čempionāts basketbolā junioriem (U-19); un Eiropas čempionātu stājhokejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!