Foto: Privātais arhīvs
Atvadīšanās no sporta žurnālista Artura Vaidera, kurš mūžībā devās pirmdien, notiks piektdien, 7. oktobrī, portālu "Delfi" informēja radinieki.

Atvadīšanās notiks piektdien, 7.oktobrī, plkst. 12 Krematorijas Lielajā zālē.

61 gadu vecais Vaiders augustā kā žurnālists piedalījās savās 12. olimpiskajās spēlēs, kas viņam izrādījās pēdējās mūžā. Neuzvarējis cīņu ar slimību, Vaiders nomira pirmdienas, 3. oktobra, rītā.

"Līdzīgi kā sportistiem, reizēm arī žurnālistiem nākas parādīt cīņas gribu, lai uzturētu sevī olimpiskos ideālus. Tāda bija mana misija Rio," vēl nesen savā "Facebook" profilā rakstīja Vaiders. "Rio bija manas 12.olimpiskās spēles. Pēc neatkarības atjaunošanas esmu bijis akreditēts visās ziemas olimpiskajās spēlēs, no vasaras esmu izlaidis tikai Barselonu un Atēnas. Mini olimpiskā lāpa ir balva par ilggadību un uzticību olimpiskajiem ideāliem."

Vaiders piedzima 1955. gada 28.augustā Latgalē. Tur sāka nodarboties ar sportu, kas vēlāk kļuva par viņa kaislību un profesiju līdz pēdējam elpas vilcienam.

Pieaugoša interese par sportu un olimpisko kustību Arturam bija jau skolas laikā, viņa uzstādītais Vārkavas vidusskolas rekords tāllēkšanā noturējās vairāk par 40 gadiem. Pēc vēsturnieka diploma iegūšanas Latvijas Universitātē arī profesionālais ceļš savijās ar sportu, strādājot Sporta komitejā un pasniedzot sporta vēsturi Latvijas Valsts fiziskās kultūras institūtā (tagad – Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija).

Artura rakstnieka un žurnālista talants uzplauka pēc Latvijas neatkarības atgūšanas deviņdesmitajos gados, kad viņa tiešums, vienkāršība, patiesā interese par dzīvi un cilvēkiem, kā arī dzirkstošais humors ļāva viņam kļūt par vienu no populārākajiem sporta žurnālistiem valstī. Arturs ar vienlīdz lielu dedzību prata aizstāvēt gan Latvijas olimpiešu, gan brūkoša lauku sporta laukuma intereses.

Ilgus gadus Arturs Vaiders bija sporta nodaļas vadītājs laikrakstā "Diena", darbojās arī Latvijas Radio. Vēlāk kā neatkarīgs žurnālists rakstīja dažādiem medijiem. Lielu atzinību viņš ieguva kā jauno sporta žurnālistu audzinātājs. Šogad Arturs tika ievēlēts par NEPL konsultatīvās Padomes locekli. Kā vienīgais žurnālists no Latvijas gadu garumā tika aicināts balsot par Eiropas populārāko futbolistu UEFA gada aptaujā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!