Piektdien Melburnā turpinājās Austrālijas atklātais čempionāts tenisā. Vienspēlēs nekādi pārsteigumi nenotika, informē australianopen.com.
Kārtējās uzvaras izcīnīja gan Endijs Rodiks, kas stundas laikā ar rezultātu 6:2, 6:0, 6:2 pārspēja Teiloru Dentu (abi – ASV), gan cits amerikānis Andrē Agasi, kas bez lielām pūlēm ar rezultātu 6:0, 6:3, 6:3 pieveica Tomasu Enkvistu (Zviedrija). Par sīvāko cīņu vienspēlēs kļuva Marata Safina (Krievija) un Toda Mārtina (ASV) duelis, kurā pēc 3 stundu un 25 minūšu cīkstēšanās pārāks ar rezultātu 7:5, 1:6, 4:6, 6:0, 7:5 izrādījās Krievijas tenisists.

Arī dāmu turnīrā visas favorītes trešās kārtas spēlēs guva uzvaras: Žustina Enina-Ardēna (Beļģija) – Svetlana Kuzņecova (Krievija) 6:2, 7:5, Amēlija Moresmo (Francija) – Anabela Medina Garrigesa (Spānija) 6:1, 6:2 un Lindsija Dēvenporte – Lora Grenvila (abas – ASV) 6:4, 6:0.

Pamatīgu vilšanos austrāliešiem sagādāja jauktās dubultspēles. Jau pirmajā kārtā negaidītu zaudējumu piedzīvoja viens no favorītu pāriem Tods Vudbridžs/Renē Stabsa, kuri ar rezultātu 4:6, 6:1, 6:7 (8:10) piekāpās pārim Martins Damms (Čehija)/Korina Morariu (ASV). Pretinieku pārākumu atzina arī cits austrāliešu pāris Endrjū Kracmans/Daniela Dominikoviča, kas ar rezultātu 1:6, 2:6 zaudēja Jonasam Bjorkmanam (Zviedrija)/Danielai Hantuhovai (Slovākija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!