Latvijas badmintoniste Ieva Pope pēc izstāšanās no Eiropas čempionāta sarunā ar portālu "Delfi" atzina, ka nospēlēt labāk viņai traucēja uztraukums un daudzās kļūdas.

Popei pirmā kārta bija brīva, bet otrajā viņa ar 11:21, 11:21 piekāpās mājiniecei Natālijai Kohai Rodei, kura izlikta ar astoto numuru. 21 gadu vecā dāniete pasaules ranga sarakstā atrodas augstajā 41. vietā, kamēr 23 gadus vecā Pope ir tikai 314. vietā.

"Nedomāju, ka šis bija mans labākais sniegums. Diezgan daudz kļūdu. Otra seta sākumā nedaudz spēle gāja no rokas, bet tad viņa pēc izspēlēm paņēma pauzītes un tas izsita no līdzsvara," saka Pope, kurai šī bija debija Eiropas čempionāta vienspēlēs. "Bija neliels uztraukums. Pirms spēles redzēju viņas video, zināju, ka viņa ir spēcīga un augstu pasaules rangā. Bet gribējās labāk nospēlēt."

Pope atzina, ka bija jācenšas vairāk uzbrukt un vairāk izmantot visu laukumu, jo dāniete augumā ir diezgan gara. "Servēju uz tālo līniju, jo ar īso servi viņai būtu lielākas priekšrocības. Varēju nospēlēt labāk un gaidīju, ka nospēlēšu labāk. Bet pieļāvu daudzas ļoti vienkāršas kļūdas, kas bija droši vien no uztraukuma."

Pope ir 1994. gadā dzimusi rīdziniece, kura jau četrus gadus nopietni trenējas Nīderlandē, spēlējot augstākās līgas klubā "Zijderveld Van BV". 2016.gadā Ieva Pope Latvijas Olimpiādes badmintona turnīrā kļuva par absolūto čempioni, izcīnot zelta medaļas visās trijās iespējamās kategorijās.

Koldingā notiekošajā Eiropas čempionātā Latviju vēl pārstāv duets Liāna Lencēviča/Jekatrina Romanova, kurām trešdienas vakarā gaidāma spēle pret čehietēm Terēzu Švabikovu/ Katerinu Tomalov

Eiropas čempionātā, tāpat kā olimpiskajās spēlēs, tiek noskaidroti čempioni piecās kategorijās: vīriešu un sieviešu vienspēlēs, vīriešu un sieviešu dubultspēlēs, jauktās dubultspēlēs.

Eiropas čempionātā var piedalīties ierobežots spēlētāju skaits - 48 spēlētāji vienspēlēs un 32 pāri dubultspēlēs. Spēlētāji uz Eiropas čempionātu kvalificējās saskaņā ar Pasaules badmintona federācijas reitingu 23.februārī. No vienas valsts attiecīgajā kategorijā nevar piedalīties vairāk kā četri dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!