Latvijas čempioni Basketbola klubs "Ventspils" noslēguši līgumu ar gulbenieti Raimonds Gabrāns, kurš savā līdzšinējā karjerā spēlējis vienīgi savā dzimtajā komandā. Ventspils klubā spēlē vēl viens Gulbenes pārstāvis Pāvels Veselovs.
Pēdējās trijās sezonās jaunākais no brāļiem Gabrāniem bija viens no Gulbenes kluba līderiem un stabils pamatsastāva saspēles vadītājs. Tāpat spēlējis Latvijas U-18 un U-20 izlasēs. Par Gabrāna pāriešanu uz kādu citu klubu runas klīda jau vairākas aizvadītās sezonas, taču viņu ar Gulbenes klubu saistīja ilgtermiņa līgums, kura termiņš nu ir beidzies. Aizvadītajā sezonā Gabrāns jaunākais kļuva par SEB-Baltijas Basketbola līgas labāko rezultatīvo piespēļu devēju.

Pirmā numura pozīcijā Ventspils komandā nākamsezon spēlēs amerikānis Edijs Šenons un Raimonds Gabrāns. Otrā numura pozīcijā būs Aigars Vītols un Raimonds Vaikulis, kurš vajadzības gadījumā var vadīt arī saspēli. Starp trešajiem numuriem būs Ivars Timermanis un amerikānis Džastins Lavs, savukārt ceturtie Pāvels Veselovs un Māris Ļaksa. Pagaidām nav tikai neviena centra spēlētāja. Visticamāk šīs vakances aizpildīs leģionāri. Tad sastāvā brīvas paliktu vēl divas vietas, uz kurām varbūt varētu pretendēt kāds no vietējiem jaunajiem spēlētājiem – piemēram, Gatis Eņģelis vai Rolands Zaķis. Vēl joprojām notiek pārrunas arī ar Akseli Vairogu, ar kuru klubam ir līgums arī uz nākamo sezonu, taču Kārlis Muižnieks vēlas to pagarināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!