2000. un 2001.gada Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionvienība BK "Ventspils" turpina sastāva komplektāciju startam jaunajā LBL un Ziemeļeiropas Basketbola līgas (NEBL) sezonā. Par to informēja kluba pārstāvji trešdien Rīgā "Hotel de Rome" notikušajā preses konferencē.
"Pastāv iespēja, ka līdz "Ventspils naftas" kausa izcīņai izdosies pilnībā savākt jaunās sezonas sastāvu," sacīja BK "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks. "No pašmāju basketbolistiem komandu papildinājuši Ainars Bagatskis, Mārtiņš Skirmants un Dainis Oberšats. Centra spēlētāja vietu varētu ieņemt labi pazīstamais amerikānis Stīvs Ričs. Pašlaik strādājam arī ar Bruno Pētersona aģentu. Otrs amerikānis varētu ieņemt saspēles vadītāja posteni, jo Sandim Buškevicam nepieciešams palīgs. Savukārt uz spēka uzbrucēju vietu tiek meklēts kāds eiropietis - no Lietuvas, Ukrainas vai bijušās Dienvidslāvijas."

Uz jautājumu par komandas mērķiem jaunajā sezonā, Muižnieks atbildēja: "Šajā pārbaudes turnīrā mūsu galvenais uzdevums ir iespēlēt sastāvu, jo izlases dalībnieki Bagatskis un Aigars Vītols nav bijuši kopā ar komandu. Latvijas čempionātā cīnīsimies par titula nosargāšanu, neraugoties uz BK "Skonto" konkurenci. Savukārt NEBL čempionāta pirmajā posmā mūsu uzdevums ir grupas deviņu komandu pulkā ieņemt ceturto vietu, lai varētu turpināt startu otrajā posmā."

BK "Ventspils" pārstāvji Latvijas izlasē Aigars Vītols un it īpaši Ainars Bagatskis Turcijā demonstrē lielisku sniegumu. Vai Ventspils kluba vadību nebaida iespējamā šo spēlētāju pārpirkšana?

"Simtprocentīgas pārliecības par šo spēlētāju palikšanu komandā, protams, nevar būt," sacīja BK "Ventspils" direktors Ralfs Pleinics. "Bagatskis ir parakstījis līgumu uz diviem gadiem, taču mēs apzināmies, ka viņa vērtība pēc Eiropas čempionāta būs palielinājusies. Līgumā ar Ainaru ir paredzētas dažādas iespējas."

BK "Ventspils" pašreizējais sastāvs
(spēlētājs, dzimšanas gads, augums):

Ainars Bagatskis 1967.gads, 1,98
Dainis Oberšats 1977.gads, 1,93
Jevgēnijs Kosuškins 1977.gads, 2,00
Aigars Vītols 1976.gads, 1,95
Sandis Buškevics 1977.gads, 1,90
Jānis Laksa 1967.gads, 2,10
Kristaps Purnis 1977.gads, 1,91
Mārtiņš Skirmants 1977.gads, 2,05
Andrejs Jansons 1980.gads, 2,02
Atis Ozols 1981.gads, 1,98

Galvenais treneris - Kārlis Muižnieks, trenera asistents - Ainars Zvirgzdiņš, fiziskās sagatavotības treneris - Māris Bružiks, ārsts - Egils Uldis Dzērve, masieris - Kaspars Rūmnieks, menedžeris - Uldis Sproģis, direktors - Ralfs Pleinics.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!