Foto: AP/Scanpix

Britu prestižā raidorganizācija BBC par Gada sporta personību atzinusi olimpisko čempionu riteņbraukšanā Bredliju Viginsu, bet par Gada ārzemju sporta personību atzīts Jamaikas sprinteris Useins Bolts.

Vigins šogad kļuva par pirmo britu riteņbraucēju, kurš uzvarēja prestižajā daudzdienu velobraucienā "Tour de France", bet vēlāk šovasar viņš savu līdzjutēju priekšā kļuva par olimpisko čempionu. Viņa kontā karjeras laikā ir septiņas olimpiskās medaļas.

Otro vietu BBC aptaujā ieņēma olimpiskā čempione septiņcīņā Džesika Enisa, bet trešais palika olimpiskais čempions un "US Open" uzvarētājs tenisā Endijs Marejs.

Savukārt 26 gadus vecais Bolts šogad Londonas olimpiskajās spēlēs triumfēja 100 un 200 metru sprintā, kā arī kopā ar Jamaikas komandu uzvarēja 4x100 metru stafetē. Viņš ir pirmais sprinteris, kurš divas olimpiskās spēlēs pēc kārtas uzvarēja 100 un 200 metru skrējienos, bet jamaikieši pirmie sporta vēsturē stafeti veica ātrāk par 37 sekundēm.

BBC balvu par Gada labā ko treneri saņēma riteņbraukšanas speciālists Deivs Breilsfords, bet Balvu par mūža ieguldījumu saņēma Londonas olimpisko spēļu rīcības komitejas vadītājs, leģendārais britu skrējējs Sebastjans Ko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!