Foto: DELFI

Latvijas vadošā boksera Maira Brieža nākamais pretinieks Pasaules boksa supersērijas (WBSS) fināla ietvaros būs Brendons Delorjē no Francijas, trešdien paziņoja WBSS.

Jau vēstīts, ka 21. jūlijā Maskavā risināsies WBSS fināla cīņa starp Oleksandru Usiku un Muratu Gasijevu. Briedis būs WBSS finālistu rezervists, un tas nozīmē, ka Usika vai Gasijeva pēdējā brīža savainojuma gadījumā Briedis varēs cīnīties par WBSS čempiona jostu. Taču viņam tāpat ir garantēta tā sauktā "undercard" cīņa, un beidzot kļuvis zināms, ka pretinieks būs Delorjē.

Francijas bokseris Delorjē savā karjerā izcīnījis 11 uzvaras 13 cīņās, vienā gadījumā nokautējot pretinieku.

"Es nevaru sagaidīt cīņu," WBSS oficiālajā preses relīzē citēts Briedis. "Esmu pārliecināts, ka 21. jūlijā būs lielisks boksa vakars faniem Maskavā un visā pasaulē."

"Esmu ļoti sajūsmināts doties uz Krieviju un cīnīties pret tādas klases bokseri kā Mairis Briedis. Cilvēkiem nevajag mani nenovērtēt, jo es dodos uz Krieviju uzvarēt Briedi," pārliecināts bija Delorjē.

Briedis savā karjerā aizvadījis 24 cīņas, kurās piedzīvojis vienu zaudējumu, bet 18 uzvaras viņš guvis ar nokautu. Vienīgo zaudējumu latvietis piedzīvoja Pasaules boksa supersērijas (WBSS) pusfinālā, piekāpjoties ukrainim Oleksandram Usikam un nenosargājot savu Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona jostu.

WBSS fināla ietvaros par čempionu titulu cīnīsies arī otrajā vidējā svarā. Šajā svaru kategorijā boksēsies Kelams Smits un Pasaules boksa asociācijas (WBA) titula īpašnieks Džordžs Grūvzs.

Kopā abās svara kategorijās tiks sadalīts iespaidīgs naudas balvu fonds, kas sasniedz 50 miljonus ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!