Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas Beisbola federācija un Latvijas Frisbija federācija pievienojušās Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijai (LKSSA), informēja LKSSA izpilddirektors Indriķis Putniņš.

Līdz ar to jau 11 komandu sporta spēļu federācijas ieguvušas LKSSA biedra statusu.

"Sākotnēji LKSSA izveides mērķis bija apvienot spēkus un idejas, lai kopīgi meklētu risinājumus sporta attīstībai valstī un popularizētu to kā veselīga dzīvesveida pamatu. Mērķis nav mainījies arī šobrīd, taču ir patīkami apzināties, ka beidzot mēs paši esam vienoti un asociācijā esam apvienojuši faktiski visus Latvijā atzītos komandu sporta spēļu veidus,'' izteicies LKSSA prezidents Edgars Štelmahers.

LKSSA dibināta 2011.gada izskaņā, tās dibinātāji ir piecas komandu sporta spēļu federācijas - Latvijas Basketbola savienība, Latvijas Futbola federācija, Latvijas Handbola federācija, Latvijas Hokeja federācija un Latvijas Volejbola federācija. Vēlāk asociācijai pievienojusies Latvijas Florbola savienība, Latvijas Lakrosa federācija, Latvijas Kērlinga asociācija un Latvijas Regbija federācija.

LKSSA rindās apvienojušies visi olimpiskie komandu sporta spēļu veidi, kopumā asociācijai pārstāvot jau 11 no 12 Latvijā oficiāli atzītajām komandu sporta spēļu federācijām, izņemot Latvijas Inline hokeja federāciju. Šobrīd asociācija apvieno vairāk nekā 29 000 licencēto spēlētāju un sporta skolu audzēkņu, vēl lielāks ir šajos sporta veidos iesaistīto bērnu un jauniešu, kā arī brīvajā laikā sportojošo skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!