Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas bokseris Tonijs Beljū atteicies no Pasaules Boksa padomes (WBC) čempionu jostas pirmā smagā svara kategorijā, jo tas ir tikai godīgi pret organizāciju un pret latvieti Mairi Briedi.

Jau vēstīts, ka Briedis un Vācijas bokseris Marko Huks sestdien paredzētajā cīņā sadalīs pilnvērtīgu Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona titulu pirmā smagā svara kategorijā, lai arī sākotnēji bija paredzēts, ka cīņa notiks par WBC pagaidu čempiona jostu. Līdz šim šis čempiona tituls piederēja britam Tonijam Beljū, taču viņš tagad būs goda čempions.

"Esmu lepnākais WBC čempions, kāds jebkad bijis. Cilvēki pat nenojauš, cik lepns esmu, ka man pieder šī čempionu josta," portālam "skysports.com" sacīja Beljū. "Sarunas [ar WBC] notika aizvadīto nedēļu, un mēs panācām vienošanās."

"Tas ir godīgi pret WBC, un tas ir godīgi pret Mairi Briedi, kurš cīnīsies pret lielisku bokseri Marko Huku. Lai viņi cīnās par jostu un turpina doties uz priekšu," stāstīja britu bokseris.

Briedis jau ilgāku laiku bija obligātais pretendents uz čempiona titula cīņu pret Beljū, tomēr abām pusēm neizdevās vienoties par tikšanos ringā.

Tagad Beljū ir WBC goda čempions, un tas viņam ļaus tikt pie iespējas cīnīties par galveno titulu jebkurā laikā, kad bokseris to vēlēsies. Pagaidām Beljū vēl nav izlēmis par savu nākotni šajā sportā veidā. Viņš plāno pagaidīt trīs mēnešus, pirms pieņems lēmumu par karjeras beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!