Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" latviešu centra spēlētājs Andris Biedriņš iekļuvis ietekmīgā izdevuma "Forbes" veidotajā vislabāk apmaksāto sportistu-"soliņa deldētāju" sarakstā.

"Forbes" veidotajā TOP 10 Biedriņš iekļuvis kā pēdējais, desmitais. Šajā sarakstā pārsvarā ir NBA spēlētāji, bet ir arī beisbolisti un amerikāņu futbolisti.

61 miljons par neko

Foto: AFP/Scanpix

Čeiss Atlijs
sporta veids - beisbols
Komanda - Filadelfijas "Phillies"
Alga (gadā) - 15 miljoni ASV dolāru

Savulaik viens no pasaules labākajiem beisbolistiem Čeiss Atlijs savas karjeras zvaigžņu brīdī noslēdza iespaidīgu līgumu ar Filadelfijas "Phillies", taču tad viņa karjera strauji mainījās. Daudzās traumas un citi sadzīves negadījumi viņam neļāva piedalīties lielākajā daļā maču pēdējo trīs gadu laikā. Šajā periodā Atlijs izlaidis vairāk nekā 200 spēles, bet viņa alga bijusi 61 miljons ASV dolāru.

Čempionu soliņa "spodrinātājs"


Foto: AFP/Scanpix

Rašārds Lūiss

Sporta veids - basketbols
Komanda - Maiami "Heat"
Alga (gadā) - 13,7 miljoni ASV dolāru

"Heat" sākumā šķietami ļoti vērtīgā darījumā ieguva Lūisu, taču viņam līdzi nāca ievērojams līgums no Orlando "Magic". Šajā sezonā viņš aizvadīja 55 spēles, bet sākumsastāvā izgāja vien deviņās.

Savulaik potenciālā NBA zvaigzne


Foto: AFP/Scanpix

Bens Gordons

Sporta veids - basketbols
Komanda - Šarlotas "Bobcats"
Alga (gadā) - 12,4 miljoni ASV dolāru

Kādreiz viens no Čikāgas "Bulls" līderiem un potenciālajiem līgas vadošajiem spēlētājiem nu kļuvis par pārbaudītu "soliņa" vērtību "Bobcats" rindās. Šogad viņš, nākot uz maiņu, vidēji spēlē aizvadījis aptuveni 20 minūtes un realizējis tikai 40% metienu.

Dabūja līgumu un sniegums pasliktinājās


Foto: AFP/Scanpix

Kriss Hamfrijs

Sporta veids-basketbols
Komanda - Bruklinas "Nets"
Alga (gadā) - 12 miljoni ASV dolāru

Teicami aizvadījis divas sezonas (abās sezonās statistikas rādītājos viņam bija "double double") Hamfrijs tika labi atalgots - pagājušajā vasarā viņš noslēdza divu gadu līgumu par 24 miljoniem ASV dolāru. Tomēr "Nets" taktiskajās shēmās viņš šogad īsti nav iederējies, vidēji spēlē guva tikai 5,8 punktus un izcīnīja 5,6 atlēkušās bumbas, laukumā aizvadot vidēji 18 minūtes.

Studentu zvaigzne nekļuva par NBA zvaigzni


Foto: AFP/Scanpix

Korijs Magete

Sporta veids - basketbols
Komanda - Detroitas "Pistons"
Alga (gadā) - 10,9 miljoni ASV dolāru

Savulaik viens no labākajiem studentu basketbolistiem teicami iesāka savu profesionālo karjeru, taču īstu "lēcienu" karjerā tā arī nepiedzīvoja. 14 sezonu laikā līdz NBA pirmā lieluma zvaigznei Magete neizauga un tagad jau viņš kļuvis par pārbaudītu vērtību starp rezervistiem.

Biedriņa kolēģis uz soliņa

Foto: AP/Scanpix

Ričards Džefersons

Sporta veids - basketbols
Komanda - Goldensteitas "Warriors"
Alga (gadā) - 10,1 miljons ASV dolāru.

Savulaik viens no vadošajiem un svarīgākajiem spēlētājiem Ņūdžersijas "Nets" rindās tagad ir kļuvis par labu blakus sēdētāju Andrim Biedriņam "Warriors" sastāvā. Vidēji spēlē laukumā aizvadīja tikai 10 minūtes, guva 3,1 punktu. Līdzīgi kā Biedriņš, Džefersons varēja kļūt par neierobežoti brīvo aģentu, taču viņš izvēlējās aizvadīt vēl vienu gadu "uz soliņa", par to saņemot ļoti labu atalgojumu.

Savu komandu īsti nav atradis

Foto: AP/Scanpix

Stīvens Džeksons

Sporta veids - basketbols
Komanda - Sanantonio "Spurs"
Alga - 10,1 miljoni ASV dolāru

Agrāk viens no "Warriors" līderiem pēc ceļošanas uz "Bobcats", tad uz Milvoki "Bucks", pērn nonāca "Spurs" sastāvā. Tomēr viņa zvaigžņu stunda jau bija pagātne, Sanantonio komandā viņš neiespēlējās, piedalījās tikai 55 spēlēs un sākumsastāvā devās sešos mačos. Aprīlī "Spurs" nolēma šķirties no sava "dārgumiņa".

Laba nauda par treniņiem

Foto: AP/Scanpix

Braians Robertss

Sporta veids - beisbols
Komanda - Baltimoras "Orioles"
Alga - 10 miljoni ASV dolāru

Talantīgais beisbolists tā arī "neiespēlējās" dēļ daudzajām traumām. Kopš 2009.gada tā arī nav īsti spēlējis un devis lielu ieguldījumu komandas sniegumā.

Labākais amerikāņu futbolists ārpus laukuma

Foto: AFP/Scanpix

Lorēns Robinsons

Sporta veids - amerikāņu futbols
Komanda - "Jacksonville Jaguars"
Alga - 9 miljoni ASV dolāru

2011.gadā aizvadīja ļoti sekmīgu sezonu Dalasas "Cowboys" rindās, bet tagad vairs tik regulāri nedodas laukumā, lai gan atalgojums nav samazināts.

"Forbes" sarakstā beidzot arī latvietis


Foto: AFP/Scanpix

Andris Biedriņš

Sporta veids - basketbols
Komanda - Goldensteitas "Warriors"
Alga - 9 miljoni ASV dolāru.

2007.gadā latviešu centrs noslēdza iespaidīgu un ilggadīgu līgumu ar "Warriors", taču tieši tad strauji samazinājās viņa pienesums komandai. Šogad Biedriņš izmantoja līgumā iekļauto iespēju un nolēma palikt "Warriors" rindās. Nākamajā sezonā "kareivji" viņam maksās jau 11 miljonus ASV dolāru...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!