Vietējais sportists Indulis Bikše sestdien Madonā izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa posmā rollerslēpošanā 7,5 kilometru prologā klasiskajā stilā ar intervāla startu junioriem.

Smecersila trasē prologā klasiskajā stilā vīriešiem noasfaltētais 2,5 kilometru aplis bija jāveic trīs reizes, bet sievietes brauca par vienu apli mazāk, kopā veicot piecus kilometrus.

Junioriem uz starta stājās 21 sportists, pirmās trīs vietas finišā aizņemot zviedru sportistiem. Uzvaru guva Markuss Frēdriksons, kurš finišēja pēc 16 minūtēm un 34,1 sekundes, bet Bikše viņam zaudēja 47,6 sekundes.

Vēl no Latvijas sportistiem junioru konkurencē Raimo Vīgants ieguva desmito vietu, bet Ojārs Vanags un Alvis Šķēps palika pēdējās divās pozīcijās.

Kā zināms, piektdien Vīgants guva uzvaru 200 metru sprinta sacensībās brīvajā stilā junioriem.

Vīru sacensībās uzvaru ar rezultātu 16 minūtes un 5,5 sekundes guva zviedrs Robins Nurūms, bet labākais Latvijas distanču slēpotājs Arvis Liepiņš ierindojās 21.vietā, finišējot minūti un 9,5 sekundes lēnāk.

Vēl no mājiniekiem Ingmārs Briedis ierindojās 25.vietā, bet Ivo Caune palika noslēdzošajā, 30.pozīcijā.

Juniorēm piecos kilometros Zviedrijai kārtējo uzvaru nodrošināja Sandra Ulsone, bet labākā no mājiniecēm bija septīto vietu guvusī Kitija Auziņa. Savukārt sievietēm panākumu guva vēl viena Zviedrijas sportiste Linna Sēmskara, bet abas Latvijas pārstāves Anda Muižniece un Inga Paškoska palika pēdējās divās pozīcijās starp 14 sportistēm.

Pasaules kausa posms svētdien noslēgsies ar desmit un 15 kilometru iedzīšanas distancēm brīvajā stilā, rollerslēpotājiem startējot pēc prologā uzrādītajiem rezultātiem.

Pasaules kausa posms rollerslēpošanā Latvijā atgriezies pēc desmit gadu pārtraukuma. 2004.gadā tas notika Cēsīs, bet gadu vēlāk - Priekuļos. Madonas posmā sportisti cīnās par FIS punktiem, kas labākajiem atlētiem varētu ļaut kvalificēties arī Pasaules kausa posmiem un pasaules čempionātam ziemas sezonā.

Rollerslēpošana ir distanču slēpošanas disciplīna, kurā sportisti sacenšas uz slēpēm ar ritenīšiem speciāli ierīkotās vai pielāgotās sacensību trasēs. Rollerslēpošanas sacensību disciplīnas un norises kārtība ir identiska distanču slēpošanas sacensību noteikumiem.

Rollerslēpošanā Madonā tās būs nozīmīgākās sacensības, kādas līdz šim notikušas. Tomēr "Smecersila" trase starptautisko sacensību dalībniekiem ir labi zināma, jo pēdējos piecus gadus ziemā tur norisinājušies Skandināvijas kausa posmi, kas ir otras spēcīgākās sacensības aiz Pasaules kausa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!