BK "Ventspils" otrdien izbraukumā Polijā aizvadīs izšķirošu spēli FIBA Čempionu kausa izcīņā, mačā par pirmo vietu grupas turnīrā Sopotā tiekoties ar vietējiem "Prokom Trefl" basketbolistiem.
Uzvara divu C grupas spēcīgāko komandu spēlē Latvijas čempionvienībai nodrošinās vietu turnīra ceturtdaļfinālā, bet zaudējuma gadījumā visu izšķirs rezultāti pārējo grupu atlikušajās spēlēs. FIBA Čempionu kausa izcīņas ceturtdaļfinālos iekļūs sešu grupu uzvarētāji un divi labākie otro vietu īpašnieki.

"Ventspils" basketbolisti ir gatavi cīnīties un apzinās, ka tikai ar maksimālu spēku atdevi varēs tikt pie kārotās uzvaras, BNS pavēstīja "Ventspils" preses dienests.

" Mēs saprotam, kāda situācija ir turnīra tabulā, līdz ar to, lai tiktu tālāk, simtprocentīgi jāsagatavojas un jāparāda laba līmeņa basketbols," norādīja "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks.

Ventspilnieku kapteinis Kristaps Purnis sacīja, ka komandā visi apzinās gaidāmās cīņas nopietnību. "Komanda otrdien būs gatava cīnīties," teica Purnis. "Vienīgais jautājums būs, lai mēs nepārdegam, - negribam par daudz, un tāpēc nekas nesanāk. Nevienam komandā īpaši nav jāpaskaidro, visi labi saprot, cik šī spēle ir svarīga un ko tā mums nozīmē. Ir palikusi viena spēle, un tai ir vieglāk gatavoties. Ir viena spēle, kurā jāizdara maksimālais."

Abu komandu pirmajā spēlē C grupā Ventspilī laukuma saimnieki uzvarēja ar 97:81.

Cīņa Sopotā sāksies plkst. 19 pēc Latvijas laika.

Jau ziņots, ka trešdien līdzdalību FIBA Čempionu kausā noslēgs "Skonto" basketbolisti, kas Grieķijā spēlēs ar Saloniku PAOK. "Skonto" tāpat kā PAOK basketbolistiem B grupā vairs nav izredžu turpināt cīņu par FIBA kausu.

FIBA Čempionu kausa grupu turnīru tabulas:
(spēles, uzvaras, zaudējumi, punkti)

B grupa

Vršacas "Hemofarm"54-19
"Lietuvos rytas"53/28
"Skonto"52-37
Saloniku PAOK51-46

C grupa

"Prokom Trefl"54-18
"Ventspils"53-28
"Ourense"52-37
"Eiffel Towers"51-46

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!