Sestdien Latvijas Basketbola līgas (LBL) "play off" turnīra finālsērijas otrajā spēlē BK "Ventspils" dramatiskā mačā ar 85:83 (24:39, 20:23, 17:19, 24:11) pārspēja BK "Skonto".
Spēles gaitā "Skonto" bija vadībā pat ar 17 punktu pārsvaru, tomēr spraigā mača galotnē, pateicoties pēdējās sekundēs realizētam precīzam Maira Četmena izpildītajam trīspunktniekam, otro uzvaru finālsērijā izcīnīja BK "Ventspils".

Spēle sākās ar abu komandu neveiksmīgiem uzbrukumiem, līdz pirmos trīs punktus spēlē guva "Skonto" basketbolists Trojs Ostlers. Līdzīga cīņa ritēja līdz rezultātam 9:7 "Ventspils" labā, bet tad rīdziniekiem izdevās gūt sešus punktus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 13:9. Pēc Kristapa Purņa precīza tālmetiena "Ventspils" pietuvojās līdz 12:13, tomēr tad "Skonto" izdevās izrāviens 10:4, un viesi panāca vadību ar 23:16. Līdzīga cīņa laukumā bija vērojama līdz pirmās ceturtdaļas, kas noslēdzās ar 30:24 "Skonto" labā, beigām.

Lieliski otro ceturtdaļu uzsāka "Skonto" basketbolisti, kas, pateicoties Edgara Šnepa, Sanda Valtera un Troja Ostlera precizitātei, spēja panākt izrāvienu 16:5, izvirzoties vadībā jau ar 46:29. Tomēr tad iniciatīvu savās rokās pārņēma "Ventspils" basketbolisti, viesu pārsvaru sadeldēdami līdz 40:48. Sešus no 11 "Ventspils" punktiem šajā laika posmā guva Mairs Četmens, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar 53:44 "Skonto" labā.

Trešās ceturtdaļas sākumā lielisku sniegumu demonstrēja ventspilnieks Mārtiņš Skirmants un Ostlers. Līdz pat ceturtdaļas vidum punktus guva tikai šie abi basketbolisti, bet pārsvaru saglabāja "Skonto". Ceturtdaļas beigās atkal rezultatīvu sniegumu demonstrēja Četmens, bet pirms noslēdzošajām spēles 10 minūtēm "Skonto" bija vadībā ar 72:61.

Pēdējo ceturtdaļu lieliski sāka "Ventspils", kam izdevās izrāviens ar 8:2, un pēc Sanda Buškevica realizētā tālmetiena "Skonto" pārsvars bija vairs tikai pieci punkti - 74:69. Divas minūtes un 40 sekundes pirms mača beigām pēc Buškevica trīspunktu gājiena "Ventspils" pietuvojās līdz 76:78, tomēr vēl pēc minūtēs "Skonto" jau bija vadībā ar 81:76. Līdz spēles mača "Ventspils" tomēr spēja pārsvaru sadeldēt, turklāt divus soda metienus pēc kārtas nerealizēja "Skonto" aizsargs Kristaps Valters, bet Četmena precīzais trīspunktnieks pēdējās sekundēs deva uzvaru regulārā čempionāta uzvarētājiem.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 30 punktiem bija Četmens, kas turklāt 17 punktus guva otrajā spēles puslaikā, kā arī tika pie astoņām izcīnītām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm. 18 punktus, no tiem 11 - otrajā puslaikā, guva Skirmants, bet 11 punkti Purņa rēķinā.

"Skonto" labā 31 punktu guva Ostlers, kas otrajā puslaikā savā rēķinā ieskaitīja 20 punktus. Viņa rēķinā arī 12 atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. 16 punktus guva Sandis Valters, kas gan otrajā puslaikā spēja izcelties tikai ar vienu gūtu punktu trešajā ceturtdaļā. 12 punktus "Skonto" rindās guva Kristaps Valters, bet arī viņa rēķinā otrajā puslaikā bija tikai divi trešajā ceturtdaļā gūti punkti.

Pirmajā sērijas spēlē, kas arī norisinājās Ventspilī, mājinieki Rīgas komandu pārspēja ar 94:76 (20:21, 18:18, 29:25, 27:12). Sērija rit līdz kādas komandas četrām uzvarām.

""Skonto" basketbolisti mūs pārsteidza ar agresīvu spēles sākumu," intervijā Latvijas TV atzina BK "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks. "Mūsu basketbolisti izpelnījās daudz personisko piezīmju, kā arī netika galā ar Troja Ostlera neitralizēšanu. Sāncenši palielināja pārsvaru, bet mums nekādi neizdevās pārtvert iniciatīvu. Viss mainījās otrajā puslaikā, kad paši sākām sākām darboties agresīvāk. Arī Ostlers tikai epizodiski bija rezultatīvs. Pārtvērām iniciatīvu, un izšķirošais metiens jau bija mūsu rokās. Patīkami, ka izmantojām iespēju uzvarēt."

"Tā jau saka, ka veiksme ir stiprāko sabiedrotā," sacīja BK "Skonto" galvenais treneris Raivo Otersons. "Mūsu komandā ir daudz gados jaunu basketbolistu, tādēļ grūti visu maču aizvadīt vienlīdz stabili. Pašlaik esam panākuši tik daudz, ka kritumu mūsu darbībā vairs nav tik bieži kā iepriekš. Taču tik un tā neizvairījāmies no neveiksmju sērijas. Ventspils spēlēja savu skatītāju priekšā, kas deva spēkus Četmenam realizēt izšķirošo metienu."

Sērijas trešā spēle pirmdien, 19.maijā, pulksten 18.30 sāksies Rīgā, Sporta manēžā.

LBL finālsērijā:

BK "Ventspils" - BK "Skonto" 85:83 (24:30, 20:23, 17:19, 24:11). Sērijā 2:0

BK "Ventspils": Četmens 30+8 AB+8 RP, Skirmants 18, Purnis 11+5 AB, Buškevics 9+6 AB, Kosuškins 6+5 AB, Pētersons 4, Vecvagars 4+6 AB, Bagatskis 3.

BK "Skonto": Ostlers 31+12 AB+5 RP, S. Valters 16, K. Valters 12+5 RP, Šneps 8, Vītols 6, Blūms 4, Jahovičs 4+7 AB, Biedriņš 2.

AB - atlēkušās bumbas, RP - rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!