Latvijas vicečempionus, basketbola klubu BK "Ventspils" turpmāk trenēs 34 gadus vecais Slovēnijas basketbola speciālists Gašpers Okorns, informēja kluba preses dienests.
Līgums ar Okornu ir noslēgts uz divām sezonām.

Kā norādīts "Ventspils" paziņojumā, "basketbola aprindās Okorns tiek uzskatīts par vienu no talantīgākajiem Eiropas jaunajiem treneriem".

"Pēdējo gadu laikā šīs ir bijis viens no mūsu visgrūtākajiem lēmumiem," saka ventspilnieku direktors Ralfs Pleinics. "Treneru maiņa mūsu klubam ir neierasts "pasākums". Kluba pastāvēšanas laikā Gašpers būs tikai trešais galvenais treneris komandā."

"Bija vairāki kandidāti, kuri vēlējās strādāt mūsu klubā, tajā skaitā arī ļoti pazīstami un ļoti pieredzējuši. Izvēlējāmies jaunību, vēlmi apliecināt sevi, un ļoti labu basketbola skolu. Cerams ka šāds "kokteilis" dos gaidīto rezultātu - interesantas "Ventspils" spēles un skaistas uzvaras," piebilst Pleinics. "Esam jauna ceļa sākumā. Domājams, ka mūsu klubā būs viens no gados jaunākajiem treneru tandēmiem Eiropas basketbolā: Okorns - 34 gadi, [viņa palīgs Agris] Galvanovskis - 35 gadi."

Paredzams, ka Okorns Latvijā ieradīsies nākamnedēļ, lai tiktos ar, kluba vadību, apspriestu esošo komandas sastāvu, komplektācijas gaitu un gatavošanās plānu jaunajai sezonai.

Okorns savulaik bija treneru palīgs "Lietuvos Rytas" un "Union Olimpija", bet kopš pagājušā gada novembra pildīja "Union Olimpija" galvenā trenera pienākumus.

Kā vēsta interneta mājaslapa "eurobasket.com", pagājušajā nedēļā Okorns piekrita kļūt par Slovēnijas kluba Novomesto "KrKa" galveno treneri, taču pirms pāris dienām savu lēmumu mainīja. Tāpat Okorns atteicies no Slovēnijas izlases trenera palīga pienākumiem.

Kā zināms, jūnija beigās "Ventspils" komanda no galvenā trenera amata atbrīvoja Kārli Muižnieku, kurš klubu vadīja kopš 2001./2002.gada sezonas. Kopš 2000.gada septiņas sezonas pēc kārtas "Ventspils" spēja izcīnīt Latvijas čempionu titulu, taču pagājušajā sezonā no valsts spēcīgākā kluba troņa ventspilniekus gāza "ASK Rīga", kas uzvarēja "Ventspili" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā ar 4-2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!