Savu otro uzvaru ULEB kausa izcīņas grupu turnīra spēlēs otrdien guva Latvijas basketbola čempionvienība "Ventspils", kas izbraukumā ar 79:73 (25:13, 14:25, 20:12, 20:23) pieveica Beļģijas klubu "Region Wallone" no Šarleruā.
Beļģijas klubam tas bija otrais zaudējums ULEB kausa izcīņā. "Region Wallone" savā pirmajā C grupas spēlē izbraukumā ar 81:89 atzina "Crvena Zvezda" pārākumu.

Nākamo maču ULEB kausa izcīņas C grupas ietvaros ventspilnieki aizvadīs 25.novembrī, kad savā laukumā uzņems Itālijas klubu Varēzes "Metis".

Rezultatīvākais "Ventspils" rindās bija Mairs Četmens, kurš guva 22 punktus. Ķēstuta Šestoka kontā 14 punkti un 10 atlēkušās bumbas, bet Kristaps Purnis un Aigars Vītols katrs guva pa 13 punktiem. Mājinieku labā 17 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Markusa Feisona kontā, bet Didjē M'Benga guva 13 punktus.

Mača sākumā ventspilnieki izvirzījās vadībā ar 13:3 un pirmo ceturtdaļu uzvarēja ar 25:13. Tomēr otrajā ceturtdaļā veiksmīgāki bija "Region Wallone", kuri izlīdzināja mača gaitu - pēc pirmā puslaika "Ventspils" pārsvars bija vairs tikai viens punkts 39:38.

Otrā puslaika sākumā pēc Četmena vairākiem pēc kārtas gūtajiem punktiem ventspilnieki panāca 48:42, bet pirms pēdējās ceturtdaļas Latvijas čempionvienības pārsvars bija deviņi punkti - 59:50. Pēdējā ceturtdaļā ventspilnieki vēl palielināja savu pārsvaru - 69:57. Taču tad mājiniekiem izdevās izrāviens 12:2 un ventspilnieki bija vadībā tikai ar 71:69. Mača izskaņā aukstasinīgāk un labāk nospēlēja "Ventspils", kas arī svinēja uzvaru ar 79:73.

"Pirmajā ceturtdaļā teicami nospēlējam aizsardzībā. Otrā ceturtdaļa mums nebija tik veiksmīga, bet otrajā puslaikā darbojāmies daudz stabilāk, tāpēc domāju, ka izcīnījām pelnītu uzvaru," pēc mača teica "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks. "Spēlētāji paveica lielisku darbu. Tas gan vēl ir tikai turnīra sākums, taču esam priecīgi par panākumiem."

"Treneris bija ļoti labi sagatavojies spēlei. Mēs rādījām kolektīvu sniegumu un centāmies pierādīt savu pārākumu, jo ticam uzvarai," atzina "Ventspils" basketbolists Četmens.

"Visu spēli nevarējām atrisināt uzbrukuma problēmas. Mums pietrūka pieredzes un līdera. Pieļāvām pārāk daudz kļūdas, kuras uzreiz izmantoja pretinieki. Daudz bija neprecīzu metienu no labām pozīcijām un neradījām draudus pretiniekiem no ārējās līnijas," zaudējuma iemeslus skaidroja "Region Wallone" galvenais treneris Savo Vučevičs.

Savā pirmajā spēlē ULEB kausa izcīņā Latvijas čempioni 11.novembrī ar 95:81 pārliecinoši pieveica Spānijas klubu Alikantes "Lucentum". ULEB kausa izcīņas C grupā ventspilnieku pretinieki būs arī Francijas klubs Denkerkes "BCM Gravelines" un Belgradas "Crvena Zvezda".

No katras grupas tikai divas labākās komandas, kā arī četras no sešu trešo vietu ieguvējām turpinās cīņu "play off" turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!