Basketbola kluba "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks savai komandai šosezon mērķus izvirza iepriekšējos - uzvaru Latvijas čempionātā un izkļūšanu no grupas ULEB kausa izcīņas turnīrā.
"Šīs sezonas mērķi ir ierastie - Latvijas čempionu tituls, izkļūšana no apakšgrupas ULEB kausā, un ja būs Baltijas līga, tad būs arī papildus uzdevumi," šodien preses konferencē norādīja Muižnieks. "Sezonas svarīgākais turnīrs mums būs ULEB kauss."

"Ventspils" rindās šosezon būs jauni ārzemnieki, piebilda Muižnieks. Komandu jau pastiprinājuši divi viesstrādnieki - pēdējos gadus Ķīnā spēlējušais Džastins Lavs un Maikls Lenzlijs. Savukārt jau rīt uz pārbaudi ieradīsies 204 centimetrus garais uzbrūkošais centrs Korijs Lūiss, kas savā karjerā spēlējis Turcijas augstākajā līgā, bet pagājušajā sezonā cīnījies Libānas un Venecuēlas komandās.

Kā zināms, ULEB kausa izcīņā "Ventspils" B grupā spēlēs ar "EiffelTowers" no Nīderlandes, Serbijas un Melnkalnes klubu "Hemofarm", Lježas "Euphony" no Beļģijas, Francijas vienību "Le Mans" un Ķelnes "ReingEnergie" no Vācijas.

Pirmo spēli ULEB kausā "Ventspils" aizvadīs savā laukumā 9.novembrī, kad Ventspilī viesosies "Le Mans", kas Francijas aizvadītās sezonas regulārajā čempionātā bija uzvarētāja, bet "play off" turnīra pusfinālā ar 1-2 zaudēja "BCM Gravelines".

Lježas klubu, kurā pagājušajā sezonā spēlēja latviešu basketbolists Kristaps Janičenoks, tagad pārstāv pagājušajā gadā Latvijas pilsonību ieguvušais Trojs Ostlers un Latvijas izlases aizsargs Armands Šķēle. "Euphony" Beļģijas regulārajā čempionātā finišēja trešajā vietā, bet "play off" finālsērijā ar 2-3 atzina "Charleroi" pārākumu.

"Hemofarm" vienība valsts regulārā čempionāta noslēguma tabulā ieņēma ceturto vietu, bet finālsērijā ar 1-3 zaudēja "Partizanl". Savukārt FIBA Eiropas līgas "play off" turnīra ceturtdaļfinālā "Hemofarm" ar 1-2 zaudēja Kazaņas UNICS no Krievijas.

Ķelnes "ReingEnergie" aizvadītās sezonas Vācijas bundeslīgas regulārā čempionāta noslēguma tabulā bija sestajā vietā, bet "play off" turnīra ceturtdaļfinālā tikai ar 2-3 piekāpās nākamajiem čempioniem Frankfurtes "Opel Skyliners".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!