Latvijas futbolista Kaspara Gorkša pārstāvētais klubs "Blackpool", kas pieder Latvijas uzņēmējam Valērijam Belokoņam un pagājušajā nedēļas nogalē iekļuva Anglijas otrajā līgā, arī šajā vasarā aizvadīs treniņometni Latvijā.
Kā informēja "Blackpool" kluba direktors Normunds Malnačs, paredzēts, ka "Blackpool" Latvijā uzturēsies no 18.-23.jūlijam, kā laikā arī aizvadīs treniņspēles ar "Olimps", "Ventspils" un "Skonto" komandām.

Pirms dažām dienām noslēdzās "Blackpool" komandas sekmīgā sezona, kas vienībai beidzās ar desmit uzvaru sēriju un vietas izcīnīšanu Anglijas otrajā spēcīgākajā līgā. Tomēr Malnačs pastāstīja, ka līdz nākamās sezonas mērķu apspriešanai ir jāpaiet eiforijai par šo sezonu.

"Pagaidām mums vēl nav bijusi tikšanās ar Belokoņa kungu un nākamās sezonas mērķi vēl nav pārrunāti," teica Malnačs. "Vēl arī neesam aizvadījuši valdes sēdi, kur izrunāsim uzdevumus un kluba nākamās sezonas budžetu. Noteikti, ka uzdevums būs vismaz palikt Anglijas otrajā līgā, kas būs lielisks sasniegums. Gaidīsim arī trenera Saimona Greisona priekšlikumus, ar kuriem spēlētājiem līgumus pārtraukt un ar ko censties noslēgt līgumus. Tomēr ir jāpaiet laikam un jānosēžas eiforijai."

Jautāts par prēmijām spēlētājiem, Malnačs pastāstīja, ka pirms sezonas spēlētājiem tika solītas ļoti labas prēmijas, kuras tie tagad arī saņems.

"Kaspars ir ļoti sarūgtināts," "Blackpool" direktors teica par vienīgo Latvijas futbolistu komandā Kasparu Gorkšu, kuru pēdējā laikā treneris neiekļauj pat spēlētāju pieteikumā. "Bet ir arī grūti kritizēt treneri, jo rezultāti ir sasniegti. Tomēr treneris vienmēr ir uzsvēris, ka saista ar Kasparu ļoti lielas cerības, un mēs uz to ceram."

Malnačs arī atturējās izteikt minējumus, kad vienību varētu papildināt nākamais latviešu futbolists.

"Pagaidām nav sanācis iespēju redzēt kāda Latvijas futbolista sniegumu, bet vasarā centīšos apskatīt vairākas spēles un ieskicēt iespējamo spēlētāju loku," stāstīja "Blackpool" direktors. "Ja būs labs spēlētājs par pietiekami adekvātu cenu, tad mēs būsim laimīgi iegūt Latvijas futbolistu."

Malnačs gan atteicās minēt, vai ar kādu Latvijas futbolistu tiks noslēgts līgums jau līdz vasaras transfēru termiņa beigām, kas Anglijā noslēdzas līdz ar sezonas sākumu augusta vidū.

"Tomēr esmu runājis ar vairākiem futbola speciālistiem, kuri stāsta, ka tagad ir tukšais periods," teica Malnačs.

Arī pagājušajā vasarā "Blackpool" aizvadīja treniņnometni Latvijā un Rīgā aizvadīja divus mačus. Sākotnēji Anglijas klubs nospēlēja 2:2 ar toreizējo pirmās līgas vienību "Olimps", bet ar 3:0 pārspēja "Rīga" futbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!