Uzvaru Anglijas futbola Pirmās līgas pirmajā "play off" spēlē svētdienas vakarā izcīnīja latviešu futbolista Kaspara Gorkša pārstāvētais "Blackpool", kas izbraukumā ar 2:1 (0:0) pārspēja "Oldham Town" vienību.
Pirmajā spēles puslaikā rezultāts netika atklāts, lai gan pēc "Blackpool" kluba direktora Normunda Malnača teiktā, pēc izšķērdētajām izdevībām rezultātam vajadzēja būt vismaz 5:0 blekpūliešu labā, jo tikai pirmajās 10 minūtes spēle bijusi līdzīga, bet turpinājumā "Balckpool" dominēja visā laukumā un visos spēles elementos.

Otrā puslaika septītajā minūtē pēc stūra sitiena izspēles Šauns Bārkers sitienā ar galvu panāca 1:0, taču pēc 25 minūtēm spēles tiesnesis piešķīra "Oldham" labā apšaubāmu 11 metru soda sitienu, ko realizēja Endijs Lidels. Turpinājumā blekpūlieši atkal dominēja laukumā un neizmantoja daudzas iespējas, tomēr pašā spēles galotnē Veslijs Hūlehens spēja izraut uzvaru, gūstot vārtus 87.minūtē un panākot 2:1 izbraukuma spēlē.

Kā portālam "Delfi" pēc spēles atzina Normunds Malnačs, uzvara gan esot izcīnīta, tomēr pēc spēles rezultātam vajadzējis būt daudz lielākam "Blackpool" labā, tāpēc jūtas esot dalītas. Tomēr, kā atzīmēja Malnačs, ja arī otrajā spēlē blekpūlieši demonstrēs tikpat kvalitatīvu spēli, tad šaubām par uzvaru nevajadzētu būt.

Latvijas futbolists Kaspars Gorkšs nebija pieteikts šai spēlei.

Otrā šā pāra "play off" spēle tiks aizvadīta 19.maijā Blekpūlē.

Otrajā pusfināla pārī tiekas "Yoevil Town" un "Nottingham Forest" komandas un pirmajā spēlē ar 2:0 izbraukumā pārāki bija "Forest" futbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!