Boksa smagsvaru cīņa par Pasaules boksa asociācijas (WBA) čempionu titulu starp Džonu Ruisu un titula pretedentu Kirku Džonsonu notiks 27.jūlijā Lasvegasā. Par to otrdien paziņoja cīņas organizatori.
Amerikāns Ruiss, kas līdzšinējās 42 cīņās guvis 37 uzvaras (27 ar nokautiem) otro reizi aizstāvēs WBA čempiona titulu. 2001.gada martā tieši Lasvegasas "Mandalay Bay Events Centre" Ruiss pēc punktiem uzvarēja Īvanderu Holifīldu.

Kanādietis Džonsons līdzšinējās 33 cīņās guvis 32 uzvaras (23 ar nokautiem). Pēdējās desmit cīņās Džonsons ir guvis vienīgi uzvaras, jo vienīgo reizi viņš pie panākuma netika 1998.gada decembrī, kad desmit raundu cīņa ar Al Kolu beidzās neizšķirti.

Ruisa un Džonsona cīņa noteikti kļūs par pasākumu naglu, taču pirms tam notiks vēl divas nozīmīgas boksa cīņas. Par Starptautiskā boksa federācijas (IBF) čempionu titulu vieglākajā svarā cīnīsies Tims Ostins (ASV) un meksikānis Adans Vargass.

Savukārt par WBA čempionu titulu vidējā svarā spēkosies amerikānis Bairons Mičels un Džuliuss Cēzars Grīns no Dominikanas republikas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!