Foto: F64

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis novembrī gaidāmo cīņu par vakanto Starptautiskās Boksa asociācijas (IBA) čempiona titulu otrajā smagajā svarā aizvadīs Liepājā, ceturtdien lēmusi Liepājas dome.

Briedis 22.novembrī par titulu cīnīsies pret šobrīd 37 gadus veco čehu Ļubošu Šudu. Cīņa Liepājā notiks "Bigger's Better" posma gaitā, kur Latviju pārstāvēs Konstantīns Gluhovs, turklāt posma cīņas translēs kanāls "Eurosport".

Kā vēsta portāls "Irliepaja.lv", ceturtdien Brieža pārstāvis Raimons Zeps Liepājā uzstājās ar prezentāciju, un tā bija tik pārliecinoša, ka Liepājas deputāti no pilsētas budžeta rezerves fonda bija ar mieru piešķirt vienreizēju finansiālu atbalstu 10 540 latu apmērā. Paredzēts, ka "Bigger's Better" turnīrs norisināsies Liepājas Olimpiskajā centrā.

Savukārt jaunie Liepājas bokseri sacensības varēs vērot bez ieejas maksas.

Tikmēr "Arēna Rīga" 22.novembrī neesot pieejama, tāpēc "Bigger's Better" sacensības tajā aizvadīt nevarēs.

Savā profesionālajā karjerā, ieskaitot cīņas "Bigger's Better" sacensībās, Briedis ir uzvarējis 21 cīņā, 14 reizes pretinieku nokautējot, un cietis tikai vienu neveiksmi.

Savukārt Šuda karjeras laikā ticis pie 30 uzvarām, no kurām 22 gūtas ar nokautu, vienreiz cīnījies neizšķirti un piedzīvojis septiņus zaudējumus.

Otrā smagā svara kategorija ir pēdējā pirms smagsvaru kategorijas. Cīņa notiks pēc 12 raundu formulas.

Jāizceļ, ka IBA čempiona josta nav starp četrām prestižākajām boksa pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!