Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis piektdien tika pie kārtējās pārliecinošās uzvaras, ceturtajā raundā ar tehnisko nokautu pieveicot vācieti Bjeru Blaški.

Jau no dueļa paša sākuma Briedim piederēja pārsvars, tomēr pretinieks turējās pretī latvieša uzbrukumiem. Ceturtajā raundā pārsistas uzacs dēļ vācietis atteicās no turpmākās cīņas, līdz ar to uzvara ar tehnisko nokautu tika piešķirta latviešu bokserim.

Duelis bija reitinga cīņa, tāpēc netika apdraudēta Brieža pasaules čempiona josta Starptautiskās Boksa asociācijas (IBA) versijā otrajā smagajā svarā.

Pašlaik 36 gadus vecais Blaške 2010.gadā kļuva par Pasaules Boksa federācijas (WBF) internacionālo čempionu, tomēr gadu vēlāk šo titulu zaudēja. Viņš savā profesionālajā karjerā aizvadījis vien 16 cīņas, gūstot deviņus panākumus.

Šī gada ievadā Briedis aizvadīja divas nedēļas garu treniņnometni ASV, kur trenējās ar krievu bokseri Sergeju Kovaļovu, kurš ir pašreizējais pasaules čempions Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) versijās.

Savukārt savā iepriekšējā cīņā Briedis pērn novembrī Liepājā pieveica Beļģijas pārstāvi Ismailu Abdulu, aizstāvot savu IBA čempiona jostu.

Briedis profesionālajā karjerā, ieskaitot "Bigger's Better" komercsacensības, uzvarējis 26 cīņās, 17 reizes pretinieku nokautējot, un cietis tikai vienu neveiksmi. Otrā smagā svara kategorija ir pēdējā pirms smagsvariem, un tieši tajā Briedis plānojis aizvadīt savu turpmāko karjeru.

Kā zināms, latviešu bokseris parakstījis līgumu ar sporta atbalsta organizāciju "Main Events" un jau šovasar varētu sacensties ar kādu no pasaules vadošajiem sportistiem

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!