Foto: LETA

Latviešu labākais bokseris Mairis Briedis cīņu ar nigērieti Olanrevaju Durodolu aizvadīja gudrāk par pretinieku, uzskata ukraiņu boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks, kurš dueli vēroja klātienē.

"Mani uzaicināja draugi, un ierados Rīgā tieši uz cīņu," pēc dueļa sestdienas naktī latviešu žurnālistiem pastāstīja Usiks. "Fanoju par Briedi. Bija grūta cīņa, tomēr viņš ir liels malacis. Viņš vairāk domāja un cīnījās gudrāk, bija redzams, ka latvietim ir cīņas plāns."

Kā zināms, "Arēnā Rīga" notikušajā cīņā Briedis triumfēja ar tehnisko nokautu, iegūstot Pasaules Boksa padomes (WBC) Sudraba jostu.

"Arī Durodols cīnījās labi un, skatoties dueli, apzinājos, ka šie ir mani potenciālie nākotnes pretinieki. Skatījos uz viņiem no šāda skatu punkta, lielāku uzmanību veltot tieši Briedim," izteicās Usiks, atklājot, ka pagaidām lielākas skaidrības par viņa nākamajām cīņām nav, tomēr ukrainis uzsvēra, ka viņam nav nozīmes, kur cīnīties, un būtu gatavs to darīt arī Latvijā.

Kā zināms, pēc iepriekš solītā Briedis tagad kļuvis par obligāto pretendentu uz WBC čempiona jostu smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem).

Līdzšinējais pasaules čempions WBC versijā bija krievs Dmitrijs Drozds, kurš guva traumu un zaudēja titulu. Jaunais šīs kategorijas čempions tiks noskaidrots 29. maijā, kad brits Tonijs Beljū cīnīsies ar Ilungu Makabu no Kongo, bet pēc tam paredzams, ka Briedis sacentīsies ar šī pāra spēcīgāko bokseri.

Usiks ir 2012. gada Londonas olimpisko spēļu čempions. Kaut profesionālajā boksā viņš aizvadījis tikai deviņas cīņas, kurās visās guvis uzvaras, tiek uzskatīts, ka jau drīzumā Usiks duelēsies par pasaules čempiona jostu kādā no prestižākajām versijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!