Foto: PantherMedia/Scanpix
Izmeklējot lietu par iespējamo balsu pirkšanu, Brazīlijas un Francijas federālā policija veikusi kratīšanu Brazīlijas Olimpiskās komitejas (BOK) prezidenta un 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu orgkomitejas vadītāja Karlosa Nuzmana mājā un BOK birojā, ziņo aģentūra AFP.

Brazīlijas tiesa izdevusi aresta orderi vēl diviem aizdomās turētajiem šai lietā – brazīliešu biznesmeņiem Arturam Sezāram de Menzesam un Elianam Pereiru Kavalkantem, kuri esot veikuši maksājumus vairākiem Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) locekļiem.

Balsojums par 2016. gada olimpisko spēļu norises vietu notika 2009. gada 2. oktobrī Starptautiskās Olimpiskās komitejas 121. sesijā. Tajā Riodežaneiro pārspēja Madridi.

Brazīlijas ģenerālprokuratūra tiesai ir lūgusi bloķēt 320 miljonus dolāru Nuzmana, de Menzesa un Kavalkantes bankas kontos, kā arī izmeklēt, vai Nuzmans ir ieguvis Krievijas pilsonību apmaiņā pret viņa balsi par labu Soču kandidatūrai uz 2014. gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu. Šo informāciju Francijas tiesai nodevis bijušais Brazīlijas Ledus sporta veidu savienības prezidents Ēriks Malesons, ziņo portāls "aroundtherings.com".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!