Foto: LETA

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis piektdienas vakarā Liepājā aizstāvēja savu čempiona jostu Starptautiskās Boksa asociācijas (IBA) versijā otrajā smagajā svarā, 12 raundu ilgā cīņā uzvarot Beļģijas pārstāvi Ismailu Abdulu.

Tiesnešu vienbalsīgā lēmumā Briedis izcīnīja uzvaru. Visi trīs tiesneši viņam deva uzvaru.

Jau pirmajā raundā abi sportisti izcēlās ar vairākiem trāpīgiem sitieniem pa galvu un ķermeni. Tiesa, nedaudz lielāku aktivitāti izrādīja mājinieks Briedis, kamēr Abduls izvēlējās vairāk nogaidošu pozīciju, gaidot, kad latvietis varētu pieļaut kādu kļūdu. Otrajā raundā Beļģijas sportists jau bija nedaudz aktīvāks, taču tik un tā tempu vēl joprojām diktēja Briedis, kuram izdevās ar pāris sitieniem cauršaut Abdula bloku.

Trešajā raundā Briedim izdevās Abdulu iespiest virvēs un ar vairāku sitienu sēriju pārsteigt pretinieku, taču Beļģijas sportists demonstrēja pārliecību pār saviem spēkiem, demonstratīvi aicinot latvieti sist vēl. Arī turpmākajos raundos abi bokseri turpināja aktīvi apmainīties sitieniem, lai gan nedaudz lielāks pārsvars joprojām piederēja latvietim. Sestajā raundā Briedis izskatījās jau nedaudz paguris, kamēr Abduls sāka darboties aktīvāk. Lai gan latvietis cīņas turpinājumā vairs tik bieži neizcēlās ar sitieniem, viņš gana prasmīgi aizsargājās, kad uzbruka viņa pretinieks, kurš gan to nedarīja pārāk bieži un bīstami.

Dueļa pēdējie raundi starp abiem bokseriem aizritēja līdzvērtīgā cīņā, bet pēdējais - divpadsmitais - raunds aizritēja aizraujošā cīņā, turklāt atkal ļoti aktīvs bija Briedis.

Briedis savā profesionālajā karjerā, ieskaitot "Bigger's Better" komercsacensības, uzvarējis 25 cīņās, 16 reizes pretinieku nokautējot, un cietis tikai vienu neveiksmi. Otrā smagā svara kategorija ir pēdējā pirms smagsvariem, un tieši tajā Briedis plānojis aizvadīt savu turpmāko karjeru.

Savas karjeras laikā 38 gadus vecais Abduls piedalījies 89 cīņās, kuru laikā izcīnījis 55 uzvaras (20 ar nokautu), kā arī cietis 32 zaudējumus un divreiz cīnījies neizšķirti. Viņš cīnījies ar tādiem pašlaik labākajiem bokseriem kā Deividu Heju, Huanu Pavlo Ernandesu, Mario Huku, Kšištofu Vlodarčiku un citiem, turklāt Abduls tikai vienreiz savā profesionāļa karjerā ticis nokautēts.

Septembrī Briedis Vācijas pilsētā Frankfurtē ļoti pārliecinoši uzvarēja Ungārijas pārstāvi Čabu Fauru. Cīņa pret šo bokseri 29 gadus vecajam latvietim bija reitinga ieskaites cīņa, kurā galvenais uzdevums bija pilnībā atkopties no februārī gūtās rokas traumas un atgūt sacensību garšu ringā.

Nedēļā pirms cīņas ar Abdulu latvietis atkal bija saskāries ar veselības likstām, jo sasirga ar vēdera vīrusu.

Pirms tam savu iepriekšējo cīņu Briedis aizvadīja jūlijā "Ķīpsalas" hallē, kad ar tehnisko nokautu uzvarēja ugandieti Džoiju Vegasu un tika pie Pasaules Boksa padomes (WBC) Baltijas čempiona jostas. Latvijas pārstāvim tā bija pirmā cīņa šajā gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!