Foto: LETA

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis sestdien, 14. maijā, "Arēnā Rīga" nokautēja Nigērijas pārstāvi Olanrevaju Durodolu, izcīnot Pasaules Boksa padomes (WBC) Sudraba jostu.

Līdz ar uzvaru Briedis kļuvis par obligāto pretendentu uz pasaules čempiona jostu WBC versijā smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem).

Pašlaik 31 gadu vecais Briedis savā profesionālajā karjerā 20 cīņās guvis 20 uzvaras, 17 reizes pretinieku nokautējot.

Jau cīņas pirmajā raundā abi bokseri bija ļoti aktīvi, nekautrējoties no uzbrukumiem. Briedis sākumā gan vairāk izvēlējās otrā numura lomu un gaidīja, kad nigērietis uzbruks, taču ik pa laikam latvietis izpildīja bīstamus sitienus Durodola virzienā. Abi bokseri cīņas sākumā izcēlās ar savu ātrumu un bija acīmredzams, ka šis ir nopietnākais pretinieks līdzšinējā Brieža karjerā. Lai arī Latvijas sportists nekautrējās uzbrukt, viņš bija ļoti piesardzīgs un reti kad ļāva nigērieša sitienam sevi sasniegt.

Otrā raunda beigās Briedis no pretinieka saņēma spēcīgu sitienu ar labo roku, taču latvietis par katru cenu nemetās pretuzbrukumā, bet gan nogaidīja īsto brīdi. Kopumā pirmajos raundos starp bokseriem bija līdzīga cīņa, bet Durodols bieži centās izmantot savu labo roku, turklāt pāris sitienus no tiem latvietis arī izlaida cauri.

Ceturto raundu Briedis uzsāka ļoti aktīvi, veicot daudz bīstamu un turklāt precīzu sitienu Durodola virzienā un pretinieks vairs neizskatījās tik pārliecinoši. Ceturtajā raundā nigērietis pārsvarā aizsargājās, taču tā beigās Latvijas bokseris no savas aktivitātes jau izskatījās nedaudz saguris, tomēr šis raunds pagāja pilnīgā Brieža zīmē.

Piektajā raundā Durodola centās uzbrukt, taču Briedis diezgan veiksmīgi izvairījās no pretinieka sitieniem, turklāt latvietis ik pa brīdim atbildēja ar bīstamām kombinācijām. Sestajā raundā Nigērijas bokseris jau vairs neizskatījās tik svaigs, kamēr Briedis bija pārņēmis iniciatīvu un bieži veica sitienus pa galvu. Šī raunda beigās Latvijas sportists izpildīja skaistu kreisā āķa sitienu, kas Durodolu nolika uz ceļgaliem, taču pretinieks pēc tam piecēlās kājās.

Septītā raunda ievadā Durodols kļuva aktīvāks un veica divus bīstamus sitienus pa Brieža žokli, taču latvietis pretinieka centienus apstādināja ar pretuzbrukumiem. Šī raunda beigās Latvijas bokseris trāpīja par nigērieša žokli un pēcāk turpināja savus uzbrukumus, jo sāncensis garām laida daudz sitienu.

Arī astotajā raundā Briedim atkal piederēja liels pārsvars, jo viņš veica lieliskus sitienus, un pēc viena no tiem nigērietis manāmi sagrīļojās. Desmitā raunda sākumā Latvijas bokseris atkal gandrīz noguldīja Durodolu uz grīdas un šķita, ka cīņa tūlīt noslēgsies ar nokautu, tomēr tā nenotika un duelis turpinājās.

Briedim piederēja ļoti liels pārsvars, taču Durodols bija izturīgs un ne par ko nebija gatavs krist uz zemes, bet desmitā raunda beigās tiesnesis beidzot nolēma pārtraukt cīņu un pasludināt Latvijas bokseri par uzvarētāju.

Līdzšinējais pasaules čempions WBC versijā bija krievs Dmitrijs Drozds, kurš guva traumu un zaudēja titulu. Jaunais šīs kategorijas čempions tiks noskaidrots 29.maijā, kad brits Tonijs Beljū cīnīsies ar Ilungu Makabu no Kongo, bet pēc tam paredzams, ka Briedis sacentīsies ar šī pāra spēcīgāko bokseri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!