Latvijas bokseris Mairis Briedis apzinās, ka gaidāmā cīņa pret Marko Huku no Vācijas būs liela atbildība, taču viņš aizvadījis ļoti labu treniņnometni un pilnībā sagatavojies gaidāmajam boksa mačam, pēc atklātā treniņa atzina pats sportists.

Brieža cīņa ar Huku norisināsies 1. aprīlī Vācijas pilsētā Dortmundē. Sportisti sacentīsies par Pasaules Boksa padomes (WBC) pagaidu čempiona titulu pirmā smagā svara (līdz 90,7 kilogramu) kategorijā un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostu.

"Treniņnometnē gāja grūti un smagi, bet tā droši vien jābūt, lai cīņā būtu vieglāk. Treniņos man bija līdzīgi pretinieki Hukam, lai varētu sagatavoties galvenajai un lielajai cīņai. Pilnībā gatavs cīņai būšu 1. aprīlī," Latvijas medijiem teica Briedis. "Treniņos gāja dažādi, bet izgājām pilnu treniņnometni, noboksējoties visus ieplānotos 97 raundus. Cerams, ka 1. aprīlī būs labi."

Huks aizvadītajā nedēļa izteicās, ka viņš nejūt sāpes, bet tā vis gaidāmajā cīņā nebūs Briedim. Uz šiem vācieša izteikumiem latvietis atbildēja sev ierastajā stilā: "Viņš droši vien var apgalvot to par sevi, bet uz šo argumentu es varu pateikt šādi – akmeni var pāršķelt uz pusēm, tikai jāatrod vājais punkts. Būs jāmeklē viņa vājie punkti."

Briedis un viņa treneris nebija pārāk ieciklējušies, lai mēģinātu izpētīt Huka cīņas taktiku. Tā vietā viņi centās pilnībā noslīpēt Brieža darbības ringā.

"Es nezinu, kāda būs viņa taktika, jo viņam pamainījušies treneri. Es to nevaru paredzēt, tikai izejot ringā varēšu saprast, ko viņš dos man pretī," sacīja latvietis. "Tikai ringā redzēsim to, kā Huks būs sagatavojies, cik daudz viņš būs izlicies treniņos un kāda būs viņa izturība un tehnika. "

"Šī ir pasaules čempiona josta un cīņa būs ar pasaules līmeņa bokseri. Tā ir liela atbildība manā priekšā," viņš uzsvēra.

Iepriekš Briedis Vācijas televīzijas kanālam RTL teica, ja Huks cīnīsies netīri, viņam vajadzēs atbildēt desmitkārtīgi. Atceroties Evandera Holifīlda un Maika Taisona cīņu, viņš nenokodīs daļu auss, bet nokodīs to visu.

"Tas bija mājiens tiesnešiem un pašam Hukam. Mēs to nedarīsim, lai nedabūtu diskvalifikāciju. Boksēsim klasisko boksu. Brīfingā pirms cīņas mēs visu atrunāsim. Jebkurā gadījumā esam gatavi, ka Huks boksēsies netīri, no tā neizbēgt," turpināja Briedis, piebilstot, ka bīstamākie būs viņa sitieni pa pakausi.

"Spriedzi vēl neizjūtu. Kad būsim Vācijā, tad arī būs tā psiholoģiskā spriedze. Protams, ātrāk gribas cīņu sagaidīt," turpinājumā teica bokseris.

Briedim visi Latvijas līdzjutēji, kuri skatīsies šo cīņu gan TV ekrānos, gan klātienē dos lielu enerģiju, tomēr viņam sajūsmu neraisa visi pasākumi, kas būs pirms cīņas.

"Tas ir liels pasākums Vācijā, boksa lielvalstī, kur tas ir ļoti nopietni. Man būs jāpiedalās daudzos nevajadzīgos pasākumos, kuri ir vajadzīgi televīzijai, bet nu tas ir nākamais pakāpiens, lai ietu lielajā boksā," skaidroja Briedis.

32 gadus vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis katrā no 21 profesionālās cīņas, 18 gadījumos pretinieku nokautējot. Latvieša vienaudzis Huks profesionālajā boksā aizvadījis 44 cīņas, kurās ticis pie 40 uzvarām, 27 no tām noslēdzot ar nokautu, bet vienā duelī tika fiksēts neizšķirts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!