Foto: AP/Scanpix

Sagatavošanās procesā tika izdarīts viss plānotais, tāpēc gaidāmajai cīņai ar Vācijas bokseri Marko Huku esmu gatavs par visiem 100%, trešdien Dortmundē notikušajā preses konferencē pirms cīņas par Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona titulu pirmā smagā svara kategorijā sacīja Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis.

Briedis ar Huku sestdien Dortmundē cīnīsies par WBC čempiona titulu, kā arī mazāk prestižo Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostu, kas pašlaik pieder Vācijas sportistam.

"Abi pirms šīs cīņas esam smagi strādājuši, par ko varēs pārliecināties sestdien. Domāju, ka būs aizraujoša cīņa, jo Marko Huks ir cīnītājs, tāpēc nedomāju, ka būs viegla cīņa," sacīja Briedis.

Viņš ir gatavs jebkādiem pavērsieniem, uzsverot, ka galvenais būs aizvadīt taktiski pareizu cīņu. "Taktikai būs liela nozīme un katrā raundā būs svarīgi parādīt savas labākās īpašības," piebilda Latvijas bokseris.

Otrdien WBC paziņoja, ka Briedis un Huks cīnīsies par pasaules čempiona jostu pirmajā smagajā svarā, kamēr pašreizējam jostas īpašniekam Tonijam Beljū no Lielbritānijas piešķirts goda čempiona tituls. Sākotnēji bija iecerēts, ka sestdien Dortmundē notiks cīņa par WBC pagaidu čempiona jostu un nepieciešamības gadījumā vēlāk būtu jāaizvada duelis ar Beljū, tomēr tagad uzvarētājs iegūs pilntiesīgu pasaules čempiona titulu.

"Tas ir neticami, jo es jau biju pārstājis ticēt, ka WBC tituls jebkad atstās Angliju, bet vakardienas ziņas bija lielisks jaunums. Domāju, ka izredzes ir 50 pret 50, sestdien var notikt jebkas, jo cīņa solās būt ļoti sīva," savukārt bilda Brieža menedžeris Alberts Hačaturovs jeb Als Siesta. "Bukmeikeri par nelielu favorītu uzskata Mairi Briedi, taču šādās cīņās par pasaules čempiona jostu var notikt pilnīgi jebkas. Ceru, ka arēnas tribīnes būs pilnas."

Arī viņš uzsvēra, ka Brieža gatavošanās šai cīņai aizritējusi bez problēmām. "Mēs koncentrējāmies psiholoģiskajam cīņas aspektam, jo Mairim šī būs nozīmīgākā cīņa līdzšinējā karjerā. Citādā ziņā gatavošanās bija ierastā rutīna. Katra no iepriekšējām cīņām Mairim bija arvien nozīmīgāka, viņš šos pārbaudījumus izturēja ļoti labi, tāpēc nešaubos, ka sestdien būs gatavs," teica Siesta.

Menedžeris arī norādīja, ka organizatoriskā cīņas puse ir augstākajā līmenī, un Brieža komandai šajā ziņā nav nekādu problēmu. "Ceram, ka Mairim tribīnēs netrūks atbalstītāju. Ar uzņemšanu viss ir kārtībā, viss noorganizēts labi," norādīja Siesta.

Jau ziņots, ka Beljū par WBC čempionu kļuva pagājušā gada maijā, bet oktobrī viņš savu titulu aizstāvēja. Jau tobrīd par viņa obligāto pretendentu uz titulu bija kļuvis Briedis, taču brits pirmo jostas aizstāvēšanas cīņu labāk izvēlējās aizvadīt pret Bendžaminu Floresu, kuru izdevās pieveikt.

Pēc šīs uzvaras Beljū vilcinājās sarunāt cīņu ar Briedi, turklāt pēcāk izvēlējās aizvadīt ienesīgāku cīņu smagsvaros pret tautieti Deividu Heju, kuru arī izdevās uzveikt. Tas viņam pavēris jaunas karjeras iespējas smagsvaros, tāpēc brita nākotne pašlaik ir neskaidra.

Līdz ar to Beljū tuvākajā laikā, visticamākais, nevarēs aizstāvēt WBC čempiona titulu pirmā smagā svara kategorijā, tāpēc organizācija viņam lēmusi piešķirt goda čempiona titulu. Tas viņam ļaus tikt pie iespējas cīnīties par galveno titulu jebkurā laikā, kad bokseris to vēlēsies.

Patlaban 32 gadus vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis katrā no 21 profesionālās cīņas, 18 gadījumos pretinieku nokautējot.

Tikmēr viņa vienaudzis Huks profesionālajā boksā aizvadījis 44 cīņas, kurās ticis pie 40 uzvarām, 27 no tām noslēdzot ar nokautu, bet vienā duelī tika fiksēts neizšķirts.

Huks jeb Muamers Hukičs dzimis Serbijā, bet astoņu gadu vecumā viņa ģimene pārcēlās uz Vāciju, tiekot pie šīs valsts pilsonības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!