Latvijas bokseris Mairis Briedis ceturtdien preses konferencē Čikāgā pirms Pasaules boksa supersērijas (WBSS) ceturtdaļfināla cīņas pret Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kurš pazīstams arī kā Norairs Mikaeljans, komentēja pretinieka izteikumus medijos par to, ka viņš ringā esot gudrāks par latvieti.

Jau vēstīts, ka Gevors izteicās, ka Briedis ringā daudz domā un izdara spēcīgus sitienus, taču viņš sevi nosauca par gudrāku bokseri ringā.

"Viņš zina vairāk valodas nekā es, tāpēc viņš saka, ka ir gudrāks par mani. Boksā ir citādāk," pretinieka izteikums komentēja Briedis. "Esam smagi trenējušies, aizvadījuši labu sparingus. Amerikā visiem, kuriem patīk bokss, patīk arī asa izrunāšanās par pretinieku, bet esmu nostrādājis 11 gadus policijā un varu teikt, ka katrs cilvēks ir citādāks. Tāpat arī katrā valstī ir cita mentalitāte. Es par cīņu neko nevaru teikt, jo visu parādīs notikumi ringā."

Gevors preses konferencē pauda prieku, ka var piedalīties šajā turnīrā. "Šeit piedalās astoņi labākie smagā svara bokseri, tāpēc nevaru sagaidīt sestdienu. Tad arī redzēsim, kas būs manas priekšrocības ringā. Briedis ir lielisks bokseris, ko pierādīja cīņa pirmajā sezonā pret Oleksandru Usiku. Es viņu ļoti cienu, bet arī es esmu lielisks cīkstonis, tāpēc sestdien gaidāms lielisks mačs."

Pašlaik 27 gadus vecais armēņu izcelsmes Vācijas bokseris karjeras laikā 24 cīņās izcīnījis 23 uzvaras, desmit no tām gūstot ar nokautu. Savukārt Briedis novembrī aizvadīs savas karjeras 26. cīņu. Latvietis līdz šim 25 cīņās guvis 24 uzvaras, 18 reizes pretinieku uzvarot ar nokautu. Šogad Briedis ir WBSS smagā svara kategorijas (līdz 90,7 kilogramiem) galvenais favorīts, jo viņš izlikts ar pirmo numuru.

Abi bokseri cīnīsies naktī uz svētdienu, un cīņas sākums paredzēts ap pulksten 5:00 no rīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!