Foto: LETA

Kaut arī pagaidām nepieciešamais finansējums vēl pilnībā nav savākts, Latvijas bokseris Mairis Briedis maijā Rīgā aizvadīs cīņu pret nigērieti Olanrevaju Durodolu, lai kļūtu par obligāto pretendentu uz pasaules čempiona jostu, pastāstīja sportista pārstāvis Raimonds Zeps.

Briedis vienojies par cīņu pret Durodolu, lai kļūtu par obligāto pretendentu uz pasaules čempiona jostu Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem). Cīņa paredzēta 14.maijā "Arēnā Rīga".

"Pasākums notiks. Tā kā vairs nav palicis daudz laika, bija jāpieņem lēmums. Visa nepieciešamā nauda vēl nav savākta, bet strādājam pie tā - sapratām, ka būtu netaisnīgi finanšu trūkuma dēļ neļaut Mairim realizēt savas ambīcijas. Nedaudz iziesim uz risku, bet pasākumu taisīsim, tomēr ir labas priekšnojautas, ka izdosies savākt budžetu," pastāstīja Zeps.

"Daļu budžeta veido ieņēmumi no televīzijas. Mēģinājām dabūt tādu, kurā ir lielāks skatītāju loks, un šo cīņu rādīs arī "MatchTV". Tāpat ir sponsori, kas jau piekrituši sniegt savu artavu, bet lielā ieņēmumu daļa ir biļešu tirdzniecība. Plānā esam ielikuši saprātīgu apmeklētāju skaitu, un ir cerība, ka cilvēki novērtēs pasaules līmeņa boksu, jo šis ir pēdējais solis pirms pasaules čempiona titula. Veidojot biļešu politiku, mums vienmēr svarīgi bijis noteikt saprātīgu biļešu cenu, kas ir atbilstoša cilvēku maksātspējai, - Mairis vienmēr gribējis, lai ir maksimāli daudz cilvēku, kas viņu dzen uz priekšu. Viņam patīk enerģija, kas nāk no tribīnēm. Precīza informācija par biļešu tirdzniecību būs tuvākajās dienās," norādīja Zeps.

Līdzšinējam čempionam WBC versijā krievam Dmitrijam Drozdam, kurš guvis traumu, ir noņemts tituls, tāpēc tiks aizvadītas divas cīņas, kurās noskaidros pretendentus, kas kvalificēsies duelim par čempiona titulu.

Brieža un Durodolas dueļa uzvarētājs spēkosies pret Ilungu Makabu no Kongo vai Toniju Beljū no Lielbritānijas, kuri savā starpā noskaidros otru obligāto pretendentu uz pasaules čempiona jostu WBC versijā.

Briedis savā profesionālajā karjerā 19 cīņās guvis 19 uzvaras, 16 reizes pretinieku nokautējot. Tikmēr 35 gadus vecais Durodols 24 cīņās guvis 22 panākumus, turklāt 20 reizes spējis uzvarētos dueļus noslēgt priekšlaicīgi.

Savā iepriekšējā cīņā Durodols novembrī uzvarēja vienu no populārākajiem krievu bokseriem Dmitriju Kudrjašovu, kurš pirms tam bija uzvarējis visos 18 karjeras dueļos. Turklāt šo uzvaru Durodols guva "pretinieka laukumā" Kazaņā, nopelnot WBC Sudraba jostu.

Profesionālajā boksā Durodols debitēja tikai 2011.gadā, bet amatieru karjerā viņa spilgtākais sasniegums ir dalība 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Smagā svara kategorija ir pēdējā pirms supersmagā, un tieši tajā latvietis plānojis aizvadīt savu turpmāko karjeru. Savā iepriekšējā cīņā Briedim februārī "Arēnā Rīga" ļoti pārliecinoši izdevās sakaut Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) pārstāvi Deniju Venteru, kļūstot par Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) starpkontinentālās čempiona jostas īpašnieku smagajā svarā.

Pērn Briedis aprīlī un jūnijā pieveica vāciešus Bjernu Blaški un Emri Altintasu, turpinājumā nokautēja pazīstamo Vācijas sportistu Manuelu Čarru, bet novembrī bez grūtībām pieveica arī pieredzējušo Ungārijas bokseri Lāslo Hubertu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!