Foto: LETA

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis savu nākamo cīņu aizvadīs 15.oktobrī Anglijas pilsētā Liverpūlē, taču viņa nākamais pretinieks vēl nav zināms, atklāja latviešu sportista pārstāvis Raimonds Zeps.

Brieža oktobrī gaidāmais duelis ietverts cīņu šovā, kur galvenais notikums būs mājinieka Tonija Beljū duelis pret amerikāni B.Dž. Floresu par Pasaules Boksa padomes (WBC) pasaules čempiona jostu pirmajā smagā svara (līdz 90,7 kg) kategorijā.

Beljū ir pašreizējais pasaules čempions šajā svara kategorijā, kamēr Briedis ir obligātais pretendents. Jebkurā gadījumā Latvijas bokserim līdz nākamā gada martam būs jāaizvada duelis par WBC titulu, neatkarīgi no Beljū un Floresa cīņas iznākuma.

"Pagājušajā nedēļā Mairis pilnā sparā uzsāka treniņus, bet vēlāk, kad būs zināms pretinieks, sāksies arī sparingi. Anglijā Briedis aizvadīs reitinga cīņu astoņu vai desmit raundu garumā," atklāja Zeps, kurš izteicās, ka latvieša pretinieks var kļūt zinām kuru katru dienu. "Sarunas notiek ar vairākiem kandidātiem, ne tikai angļu bokseriem. Vairāki sportisti jau ir atteikušies."

"Sapratām, ka cīņu aizvadīt Anglijā varētu būt interesanti abām pusēm - gan Briedim, gan Beljū. Mairim šī ir iespēja sevi parādīt Anglijas publikai. Viņš nenāk no milzīgas auditorijas kā Floress vai vācietis Marko Huks, tāpēc, ieejot citā tirgū, ir jāpievērš sev uzmanība. Turklāt Mairim regulāri raksta Anglijā dzīvojošie latvieši un prasa, vai viņš plāno savu cīņu tur. Līdz ar to atbalsts viņam būs arī tur," izteicās Zeps.

Briedis par obligāto pretendentu uz WBC pasaules čempiona jostu kļuva maija vidū, kad Rīgā ar tehnisko nokautu pieveica Olanrevaju Durodolu no Nigērijas.

Pašlaik 31 gadu vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis visās 20 profesionālajās cīņās, 17 gadījumos pretiniekus nokautējot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!