Foto: LETA
Nigērijas bokseris Olanrevaju Durodolu cīņā ar latvieti Mairi Briedi bieži darbojies netīri, kas Briedim nav pieņemami, pēc cīņas atzina Latvijas sporta zvaigzne.

Kā ziņots, sestdienas naktī notikušajā cīņā Briedis triumfēja ar tehnisko nokautu, iegūstot Pasaules Boksa padomes (WBC) Sudraba jostu.

Cīņa Rīgā sākās tikai vienos naktī un Briedis secināja, ka tas sagādāja problēmas, tomēr abiem bokseriem apstākļi bija vienādi.

"Divreiz iesildījos, divreiz atdzisu, tāpēc cīņas sākumā sanāca izlaist pāris stiprus sitienus, bet trenerim pēc otrā raunda jau bija nokliegta balss, tāpēc viņš man turpmāk varēja palīdzēt tikai starp raundiem," pēc dueļa atcerējās Briedis. "Tas, ka cīņa sākās tik vēlu, izsita no līdzsvara, tomēr pretinieks pēc katra mana sitiena palika arvien ļenganāks."

Briedis atzina, ka pretinieks bijis ļoti augstas klases un atgādināja, ka sagatavošanās posmā nācās cīnīties arī ar dažādām problēmām. "Bija traumas, ko publiski nemaz nevēstījām, federāciju konflikti."

Latvietis pēc cīņas stāstīja, ka visvairāk sāp pakausis, jo viņš pa turieni saņēma vairākus neatļautus sitienus, tomēr ringa tiesnesis uz pretinieka provokācijām nav reaģējis. "Profesionālais bokss ir netīrs. Bija dažādas provokācijas, tomēr es negribēju paļauties un boksēties tik netīri kā viņš."

Kā zināms, pēc iepriekš solītā Briedis tagad kļuvis par obligāto pretendentu uz WBC čempiona jostu smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem). Pēc cīņas Briedis atklāja, ka viņš jau aicināts uz WBC biroju Meksikā, kur tiek piedāvāts oficiāli saņemt izcīnīto šīs organizācijas jostu.

Līdzšinējais pasaules čempions WBC versijā bija krievs Dmitrijs Drozds, kurš guva traumu un zaudēja titulu. Jaunais šīs kategorijas čempions tiks noskaidrots 29. maijā, kad brits Tonijs Beljū cīnīsies ar Ilungu Makabu no Kongo, bet pēc tam paredzams, ka Briedis sacentīsies ar šī pāra spēcīgāko bokseri.

Pašlaik 31 gadu vecais Briedis savā profesionālajā karjerā 20 cīņās guvis 20 uzvaras, 17 reizes pretinieku nokautējot.

Tikmēr 35 gadus vecais Durodols 25 cīņās guvis 22 panākumus, turklāt 20 reizes spējis uzvarētos dueļus noslēgt priekšlaicīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!